ΥΓΕΙΑ

Ο Γιώργος Κοχιαδάκης νέος πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Νέος πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αναδείχθηκε ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Καρδιολογίας Γιώργος Κοχιαδάκης, με την ανάληψη των καθηκόντων του να γίνεται στη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

Ο Γιώργος Κοχιαδάκης νέος πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης τα μέλη της ΕΚΕ ενημερώθηκαν -δια ζώσης και διαδικτυακά- για τα οικονομικά στοιχεία του προηγούμενου έτους, ενώ ο τέως πρόεδρος, Γιάννης Κανακάκης προέβη σε σύντομο απολογισμό του έργου των προηγούμενων δύο χρόνων.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΚΕ, Γιώργος Κοχιαδάκης, περιέγραψε συνοπτικά τους βασικούς άξονες δράσης και τη γενικότερη δραστηριοποίηση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για τα επόμενα χρόνια, δίνοντας έμφαση στην αναδιοργάνωση της εταιρείας, την εκπαίδευση και τις ποικίλες επιστημονικές πρωτοβουλίες, την απαιτουμένη εξωστρέφεια και αλληλεπίδραση με τις μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, όπως την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και το ACC, καθώς και τη σύσφιξη των σχέσεων με τους Έλληνες της διασποράς.

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης παρατέθηκε δείπνο και πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της ΕΚΕ, κατά την οποία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΕ για τα έτη 2023-2024 είναι:

  • Γεώργιος Κοχιαδάκης, πρόεδρος ΕΚΕ, κοσμήτορας Ιατρικής Σχολής Παν. Κρήτης, καθηγητής Καρδιολογίας
  • Κωνσταντίνος Τούτουζας, αντιπρόεδρος ΕΚΕ, καθηγητής Καρδιολογίας, υπεύθυνος Iατρείου δομικών καρδιοπαθειών και Καρδιο-ογκολογίας, Α' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
  • Ιωάννης Κανακάκης, τέως πρόεδρος, διευθυντής Αιμοδυναμικού Τμήματος, ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
  • Σκεύος Σιδερής, γ. γραμματέας, διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος, ΓΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
  • Νικόλαος Καυκάς, ταμίας, συντονιστής διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής, ΓΝΑ ΚΑΤ
  • Αγγελική-Δέσποινα Μαυρογιάννη, μέλος, διευθύντρια Καρδιολογικού Τμήματος, ΓΝΘ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
  • Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, μέλος, επιμελητής Α', Β΄ Καρδιολογική Κλινική, ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
  • Νίκος Πατσουράκος, μέλος, διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής, ΓΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΖΑΝΕΙΟ
  • Αλέξανδρος Στεφανίδης, μέλος, διευθυντής Α΄ Καρδιολογικού Τμήματος, ΓΝ Νίκαιας
  • Ιωάννης Καχριμανίδης, εκπρόσωπος ειδικευομένων Α' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, ΓΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)