ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νέο πρόγραμμα στα σχολεία από την ΕΕ για κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και γάλακτος

Την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για σχολικά προγράμματα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε μαθητές από τον Αύγουστο του 2017 υιοθέτησαν οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ στη συνεδρίαση του Συμβουλίου στο Λουξεμβούργο.

Νέο πρόγραμμα στα σχολεία από την ΕΕ για κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και γάλακτος

Τα κράτη-μέλη, ύστερα από τη θετική ψήφο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενέκριναν την πρόταση για διάθεση του ποσού των 250 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο από τον προϋπολογισμό της ΕΕ σε αυτόν το σκοπό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, στο Πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών που ισχύει στην παρούσα φάση, για την Ελλάδα διατίθεται ποσό άνω των 3 εκατ. ευρώ έως τις 31 Ιουλίου 2017, με ποσοστό συγχρηματοδότησης 81%.

bigstock Group Of Pupils Sitting At Tab 88880417

Την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή του Συμβουλίου εξέφρασε εχθές ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν, σημειώνοντας πως «πρόκειται για ένα σημαντικό μέτρο για την επίτευξη βιώσιμων αλλαγών στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών και για την επένδυση σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, σύμφωνα με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας».

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως αποτελεί «σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στην κτηνοτροφική κοινότητα και τα παιδιά, στους γονείς τους και τους δασκάλους», ενώ συμπλήρωσε πως «η αύξηση του προϋπολογισμού του σε περιόδους κατά τις οποίες οι χρηματοδοτικοί πόροι είναι ελάχιστοι και νέες προτεραιότητες κάνουν την εμφάνισή τους, δίνει το κατάλληλο μήνυμα σε αγρότες και αγορές υπό πίεση».

Διαβάστε επίσης:

Άπαχο vs. πλήρες γάλα: Ποιο να επιλέξετε και γιατί

Πόσο περπάτημα ή τρέξιμο χρειάζεται για να κάψετε μια σοκολάτα

Τι περιλαμβάνει το πρωινό που αδυνατίζει