ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πέντε τροφές για να νικήσεις το λίπος

Όταν προσπαθείς να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά μία από τις καλύτερες κινήσεις που μπορείς να κάνεις είναι να επιλέγεις τροφές που σε χορταίνουν ώστε να αποφύγεις το άσκοπο τσιμπολόγημα και τις λιγούρες.

Πέντε τροφές για να νικήσεις το λίπος

Επίσης, απαραίτητος σύμμαχός σου σε αυτή την «αποστολή» είναι και οι παρακάτω πέντε τροφές, οι οποίες θα δώσουν ώθηση στον μεταβολισμό σου ώστε να καις περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα.



1. Μούρα

Παρά τη γλυκιά τους γεύση, τα μύρτιλα, οι φράουλες και τα βατόμουρα έχουν ελάχιστες θερμίδες, ενώ οι φυτικές ίνες που σου παρέχουν θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις μακριά την πείνα για πολλές ώρες. Παράλληλα, έρευνες δείχνουν ότι τα μούρα περιέχουν μια κατηγορία φυτικών ουσιών που ονομάζονται φλαβονοειδή, τα οποία ενισχύουν την παραγωγή ορμονών που στοχεύουν στην καύση του λίπους.

2. Αυγά

Παρέχουν 6 γραμμάρια πρωτεΐνες αλλά μόλις 70 θερμίδες, επομένως είναι εξαιρετική επιλογή για ένα θρεπτικό και χορταστικό πρωινό. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, τα αυγά στο πρωινό αποτρέπουν την πείνα και τις λιγούρες για πολλές ώρες και συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Μία μελέτη έδειξε χαρακτηριστικά ότι όσοι έτρωγαν αυγά αντί για κουλούρι το πρωί έχασαν 65% περισσότερο βάρος και 16% περισσότερο λίπος από την κοιλιά τους.

3. Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα. Οι μύες είναι μεταβολικά ενεργοί, δηλαδή καίνε θερμίδες, επομένως η ανάπτυξη της μυϊκής μάζας θα σε βοηθήσει να χάσεις ευκολότερα βάρος. Μελέτη έχει δείξει ότι μια αύξηση στην πρόσληψη πρωτεϊνών από 15% σε 30% των συνολικών θερμίδων της ημέρας μπορεί να σε βοηθήσει να τρως μέχρι και 450 θερμίδες λιγότερο μέσα στην ημέρα. Προσοχή στο γιαούρτι που θα διαλέξεις, καθώς μπορεί να περιέχει περισσότερη ζάχαρη απ’ όση πρέπει.

4. Τσάι

Το πράσινο τσάι παρέχει κατεχίνες, ουσίες που, σε συνδυασμό με την καφεΐνη, τονώνουν τον μεταβολισμό σου ώστε να καις περισσότερες θερμίδες. Μην ξεχνάς ότι το τσάι, εφόσον το απολαμβάνεις χωρίς ζάχαρη, μέλι ή γάλα, έχει μηδενικές θερμίδες, επομένως το όφελος που θα αποκομίσεις είναι διπλό!

5. Φιστίκια Αιγίνης

Τριάντα φιστίκια σού παρέχουν 6 γραμμάρια χορταστικής πρωτεΐνης και λιγότερες από 100 θερμίδες. Οι ξηροί καρποί γενικώς είναι ένα θρεπτικό και υγιεινό σνακ που μπορείς να απολαμβάνεις κάθε μέρα χωρίς τύψεις.

Δες κι αυτό:

Πώς να τρως λευκά ζυμαρικά και λευκό ψωμί χωρίς να παχύνεις

Αδυνάτισμα: Τρεις «ανώδυνες» στρατηγικές για να πετύχεις το στόχο σου

Η απλή πρωινή συνήθεια που σε βοηθά να αδυνατίσεις