ΟΜΟΡΦΙΑ

Πείτε αντίο στους μαύρους κύκλους στα μάτια

Είτε οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας οφείλονται στην κούραση και τα πιθανά ξενύχτια, είτε είναι κάτι που χαρακτηρίζει και άλλα μέλη της οικογένειάς σας, υπάρχει τρόπος να τους αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά
Πείτε αντίο στους μαύρους κύκλους στα μάτια

Είτε οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας οφείλονται στην κούραση και τα πιθανά ξενύχτια, είτε είναι κάτι που χαρακτηρίζει και άλλα μέλη της οικογένειάς σας, υπάρχει τρόπος να τους αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά.

Δοκιμάστε κάποια αλοιφή

Υπάρχουν ορισμένα συστατικά που θα σας βοηθήσουν. Αναζητήστε κάποια αλοιφή που περιέχει καφεΐνη. Η καφεΐνη συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία και τα μειώνει το πρήξιμο. Συστατικά όπως η ρετινόλη και οι βιταμίνες C και Ε μπορεί επίσης να “φωτίσουν” τους μαύρους κύκλους των ματιών.

Κομπρέσες τσαγιού

Απολαύστε το ζεστό τσάι σας, αλλά μην πετάξετε τα σακουλάκια που χρησιμοποιήσατε. Βάλτε τα όπως είναι υγρά ακόμα στο ψυγείο σας και αφήστε τα να κρυώσουν. Ξαπλώστε, κλείστε τα μάτια σας και βάλτε τα στα βλέφαρά σας για λίγα λεπτά. Το τσάι καταπολεμάει τη φλεγμονή, και αυτό μπορεί να απαλύνει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους.

Προσοχή στις αλλεργίες

Μην τρίβετε τα μάτια σας, όταν έχετε φαγούρα ή άλλα συμπτώματα αλλεργίας. Όλη αυτή η τριβή μπορεί να προκαλέσει μαύρους κύκλους. Ρωτήστε το γιατρό σας για φάρμακα που θα ανακουφίσουν τα συμπτώματα σας. Μερικές φορές ένα αντισταμινικό ή το σταγόνες για τα μάτια μπορούν να βοηθήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Τα 5 "πρέπει" στη φροντίδα των ματιών!

Σώστε τα μάτια σας ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες

Μαύροι κύκλοι: Εξαφανίστε τους σε 7 βήματα!

Πως να προστατεύσετε τα μάτια σας από την οθόνη του υπολογιστή