ΟΜΟΡΦΙΑ

Μαλλιά που φριζάρουν: Πέντε τρόποι για να τα τιθασεύσεις χωρίς ειδικά προϊόντα

Αν έχεις μαλλιά που φριζάρουν, σίγουρα είσαι «εξοπλισμένη» με τα κατάλληλα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο προκειμένου να τα φέρνεις στον... ίσιο δρόμο.

Μαλλιά που φριζάρουν: Πέντε τρόποι για να τα τιθασεύσεις χωρίς ειδικά προϊόντα

Τι γίνεται όμως όταν το κακό συμβεί όταν είσαι στη δουλειά ή στη διάρκεια μιας βραδινής εξόδου;

Εδώ χρειάζεται μια άμεση λύση που μπορεί να μην σου χαρίσει το τέλειο αποτέλεσμα, σίγουρα όμως θα σε γλιτώσει από τα χειρότερα!

Σαπούνι χεριών σε μορφή αφρού

Τα σαπούνια σε μορφή αφρού που υπάρχουν σε σχεδόν όλες τις κοινόχρηστες τουαλέτες μοιάζουν πολύ με τον αφρό που χρησιμοποιούμε για τα μαλλιά. Έχουν την ιδιότητα να στεγνώνουν γρήγορα, οπότε μια μικρή ποσότητα στα χέρια και μετά στα μαλλιά σας είναι μια κάποια λύση για την ώρα ανάγκης.

Lip balm

Σχεδόν όλα τα προϊόντα περιποίησης χειλιών περιέχουν κερί μέλισσας, το οποίο είναι η βάση πολλών προϊόντων για τα ατίθασα μαλλιά. Βάλτε μια μικρή ποσότητα στα δάχτυλά σας και εφαρμόστε στα σημεία που θέλετε για να λειάνετε τα φριζαρισμένα μαλλιά.

bigstock Shea Butter Perfect Lip Balm 62074067

Ελαιόλαδο

Ακόμη ένα συστατικό που υπάρχει σε όλα τα εστιατόρια και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε –πάντα με διακριτικότητα φυσικά- για να τιθασεύσετε τα μαλλιά σας. Το ελαιόλαδο αποτελεί έτσι κι αλλιώς την ιδανική τροφή για τα μαλλιά σας, καθώς προσφέρει όλα τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, που βοηθούν στην προστασία των τριχών και του δέρματος του κεφαλιού, ενώ χαρίζει στα μαλλιά σας λάμψη. Τρίψτε μερικές σταγόνες στα δάχτυλά σας και εφαρμόστε στις άκρες των μαλλιών σας. Αποφύγετε τις ρίζες για να κρατήσετε τον όγκο χωρίς να λαδώσετε τα μαλλιά.

Κάντε τα πλεξούδα

Αν το φριζάρισμα είναι έντονο, βρέξτε λίγο τα μαλλιά σας και δημιουργήστε μια απλή πλεξούδα. Αφήστε τα να στεγνώσουν και μόλις τα λύσετε θα δείτε ότι έχουν «ηρεμήσει» και είναι λιγότερο φριζαρισμένα.

Πιάστε τα σε κότσο

Βρέξτε τα μαλλιά σας και αφού τα πιάσετε σε χαμηλή αλογοουρά, στη συνέχεια φτιάξτε ένα κότσο. Μόλις στεγνώσει, χρησιμοποιήστε λίγο ελαιόλαδο, κρέμα χεριών ή lip balm και περάστε τα κατά μήκος των μαλλιών. Μην το παρακάνετε όμως με την ποσότητα και αποφύγετε τις ρίζες των μαλλιών. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να τα αφήσετε σε κότσο είτε να τα λύσετε και θα έχετε ένα ωραίο wavy look.

Διαβάστε επίσης:

Τα 5 απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για υγιή μαλλιά & πού θα τα βρεις

Ψαλίδα στα μαλλιά: Ποια διατροφική έλλειψη φανερώνει

Οι ουσίες που μακραίνουν τα μαλλιά και πού θα τις βρείτε