ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι ουσίες που μακραίνουν τα μαλλιά και πού θα τις βρείτε

Όλο και περισσότερες γυναίκες στρέφονται τα τελευταία χρόνια στη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής προκειμένου να ενισχύσουν τις ρίζες των μαλλιών τους , δίνοντάς τους δύναμη, όγκο και μήκος.

Οι ουσίες που μακραίνουν τα μαλλιά και πού θα τις βρείτε

Οι ειδικοί εστιάζουν στη σωστή διατροφή, η οποία αποτελεί το κλειδί και για την υγεία των μαλλιών σας, εφόσον δεν συντρέχουν παθολογικοί λόγοι που να τα επηρεάζουν.

Συχνά συστήνουν ορισμένες βιταμίνες και στοχευμένη φαρμακευτική θεραπεία, που έχουν καλά αποτελέσματα.

Βιοτίνη

Η βιοτίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β, η οποία βρίσκεται στο συκώτι, το αυγό, τη σόγια, τα φασόλια τα φιστίκια, και σε μικρότερη περιεκτικότητα στο κρέας, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα γαλακτοκομικά.

Είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των λιπών και των υδατανθράκων, ενώ θεωρείται ότι βοηθά στην τριχόπτωση και την αλωπεκίαση. Βοηθά επίσης όσους έχουν εύθραυστα νύχια και σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Η έλλειψή της μπορεί να εκδηλωθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από ωμό ασπράδι αυγού (επειδή περιέχει αβιδίνη που δεσμεύει τη βιοτίνη), καθώς και σε χρόνια παρεντερική σίτιση.

Πολλοί ειδικοί συστήνουν συμπληρώματα βιοτίνης για την υγεία των μαλλιών, επειδή είναι υδατοδιαλυτή και δεν έχει παρενέργειες.

bigstock Vitamin B Cobalamin 81118199

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α συστήνεται για τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια, επειδή συμβάλλει στην ανάπλαση του δέρματος. Πρέπει όμως να λαμβάνεται με προσοχή, καθώς η υπερβολική λήψη της πολύ να αποβεί επικίνδυνη. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι λιποδιαλυτή, δηλαδή ότι δεν χρησιμοποιεί το σώμα συσσωρεύεται στους ιστούς. Αν υπερβείτε τα όρια της ημερήσιας πρόσληψης μπορεί να επιβαρύνετε το συκώτι σας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζετε κόπωση, ναυτία, αλλά και απώλεια μαλλιών!

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι κανένα συμπλήρωμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη λήψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών μέσω της υγιεινής διατροφής, η οποία αποτελεί τρόπο για υπέροχα μαλλιά.

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη του ήλιου είναι απαραίτητη για μια σειρά λειτουργιών, όπως η απορρόφηση του ασβεστίου. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο υποδοχέας της βιταμίνης D βοηθά στη ρύθμιση του κύκλου των μαλλιών. Αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς επηρεάζεται η ανάπτυξη των μαλλιών από τα επίπεδα της βιταμίνης D, πολλοί ειδικοί συστήνουν τη λήψη συμπληρωμάτων, καθώς σε πολλές περιπτώσει είναι δύσκολη η λήψη της μέσω της φυσικής έκθεσης στον ήλιο.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε προβλήματα υγείας που φαίνονται στα μαλλιά

Πέντε λόγοι που χάνετε τα μαλλιά σας

Έξι λάθη που κάνετε στο λούσιμο