ΟΜΟΡΦΙΑ

Έξι λάθη που κάνετε στο λούσιμο

Έχετε θαμπά και άτονα μαλλιά, τριχόπτωση ή πιτυρίδα; Ίσως να μην φταίει ο καιρός ή κάποια έλλειψη του οργανισμού αλλά απλώς ο τρόπος που λούζεστε.

Έξι λάθη που κάνετε στο λούσιμο

Δεν βρέχετε αρκετά τα μαλλιά σας

Τα προϊόντα καθαρισμού των μαλλιών είναι πιο αποτελεσματικά όταν τα μαλλιά είναι πολύ καλά βρεγμένα. Αφήστε τα βρεγμένα για 3-4 λεπτά πριν εφαρμόσετε το σαμπουάν.

Δεν χρησιμοποιείτε το σωστό είδος σαμπουάν

Προτιμάτε τα προϊόντα με βάση τα συστατικά φυτικής προέλευσης, όπως το λάδι καρύδας. Είναι πιο αποτελεσματικά στον καθαρισμό, καθώς απομακρύνουν καλύτερα τα νεκρά κύτταρα από το κεφάλι. Τοποθετήστε σαμπουάν στον αυχένα, την κορυφή και τις πλευρές, προσθέστε νερό και κάντε αφρό.

Τρίβετε τα μαλλιά

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το τρίψιμο των μαλλιών μπορεί να βλάψει τις τρίχες. Κάντε ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά σας στο τριχωτό της κεφαλής.

bigstock Funny Woman Washing Hair With 72837466

Κάνετε πολλές επαναλήψεις

Δεν χρειάζεστε να λούζετε δύο και τρεις φορές τα μαλλιά σας κάθε φορά. Μία φορά είναι αρκετή. Η οδηγία ξεβγάλτε και επαναλάβετε, είναι λάθος, επισημαίνουν οι ειδικοί, καθώς πρόκειται για διαδικασία που αφορά παλιότερες δεκαετίες, όταν η γυναίκες έλουζαν τα μαλλιά τους μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερο.

Δεν ξεπλένετε καλά

Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας διεξοδικά και στη συνέχεια στύψτε τα. Πολλές γυναίκες βλέπουν στα μαλλιά τους φολίδες που δεν είναι τίποτα άλλο παρά κατάλοιπα του σαμπουάν επειδή δεν το έχουν απομακρύνει τελείως στο ξέβγαλμα.

Λάθος χρήση μαλακτικού

Ένα λούσιμο δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένο αν δεν χρησιμοποιήσετε μαλακτική κρέμα. Προσοχή όμως: μην την εφαρμόζετε στο κεφάλι, αλλά μόνο στις άκρες των μαλλιών. Να θυμάστε ότι η μαλακτική πρέπει να δουλεύεται με τα χέρια και όχι με την χτένα γιατί σπάει την τρίχα. Τέλος για περισσότερη λάμψη ολοκληρώστε με ένα ξέβγαλμα με κρύο νερό.

Διαβάστε επίσης:

Μελάνωμα: Ποιος δείκτης SPF στα αντηλιακά μειώνει τον κίνδυνο κατά 80%

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το τσάι για μέγιστη απώλεια βάρους

Φουσκάλες στα πόδια: Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να τις αποφύγετε