ΟΜΟΡΦΙΑ

Εγκυμοσύνη: Θαυματουργές οι ορμόνες για την ομορφιά της γυναίκας

Οι γυναίκες ομορφαίνουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αυτό οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στην επίδραση των ορμονών που κάνουν την υποψήφια μητέρα γεμάτη λάμψη, αυτοπεποίθηση και ζωντάνια.

Εγκυμοσύνη: Θαυματουργές οι ορμόνες για την ομορφιά της γυναίκας

«Πράγματι», υπογραμμίζει ο Δρ. Νίκος Σκαρτάδος, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, «είναι γεγονός ότι οι αλλαγές που συντελούνται στο σώμα της εγκύου είναι εντυπωσιακές ομορφαίνοντάς την, αποκτώντας λάμψη στο βλέμμα, όμορφα μαλλιά και ελκυστικές καμπύλες και αυτό έχει θετική επίπτωση τόσο στην ψυχολογία της με την απόκτηση μεγαλύτερης αυτοπεποίθησης, όσο και στις ιδιαίτερες σχέσεις του ζευγαριού».

Οι «μαγικές» αλλαγές που συντελούνται, εκτός των ορμονών οφείλονται βέβαια και σε άλλες αιτίες, όπως το ότι οι έγκυες κοιμούνται περισσότερο, ξεκουράζονται περισσότερο, τρέφονται καλύτερα, αποφεύγουν τσιγάρο και αλκοόλ αλλά και απολαμβάνουν τις φροντίδες του οικογενειακού και φιλικού τους περίγυρου, χωρίς ιδιαίτερο άγχος και στρες.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε», προσθέτει ο Δρ. Σκαρτάδος «πως στη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι γυναίκες με τις αλλαγές που συντελούνται στο σώμα τους είναι και δείχνουν πιο ερωτικές, ειδικά στο δεύτερο τρίμηνο, όταν μειώνονται τα..δυσάρεστα, όπως η κούραση ή η ναυτία και αυτό θα πρέπει να άρει τις επιφυλάξεις του ανδρικού κυρίως φύλου γύρω από το σεξ στην εγκυμοσύνη, όταν βέβαια αυτό γίνεται με προσοχή. Συγχρόνως η μη ανάγκη αντισύλληψης μπορεί να επιδράσει και ως αφροδισιακό».

Αναφορικά με τις επιφυλάξεις που πολλά ζευγάρια εκφράζουν για το σεξ στην εγκυμοσύνη, ο κ. Σκαρτάδος εκφράζει τη διαφωνία του και σημειώνει: «Παρά τα ταμπού με τα οποία πολλά ζευγάρια «βλέπουν» το σεξ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με την υγιή σεξουαλική ζωή δεν κινδυνεύει ούτε η γυναίκα ούτε το έμβρυο, επομένως κανείς δεν έχει λόγο να φοβάται, αντίθετα η αρμονική σεξουαλική ζωή στην περίοδο αυτή θα τονώσει ακόμα περισσότερο τη γυναικεία ψυχολογία και την εικόνα της γυναίκας για το σώμα της».

Διαβάστε ακόμη:

Ασθένειες στην εγκυμοσύνη που μπορεί να απειλήσουν το έμβρυο



Η έλλειψη μιας πολύτιμης βιταμίνης αυξάνει τον κίνδυνο για πρόωρο τοκετό

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό;

Εγκυμοσύνη & υγεία: 4 λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες