ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ο γυναικείος οργασμός είναι «κατόρθωμα ανδρισμού», σύμφωνα με νέα έρευνα

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βγαίνουν κερδισμένοι όταν οι δεύτερες φτάνουν στην κορύφωση στο σεξ, καθένας για διαφορετικό λόγο, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The Journal of Sex Research.

Ο γυναικείος οργασμός είναι «κατόρθωμα ανδρισμού», σύμφωνα με νέα έρευνα

Για τις γυναίκες οι λόγοι είναι αρκετά προφανείς, ενώ για τους άνδρες η θετική επίδραση του γυναικείου οργασμού έχει να κάνει με την «ένεση» αυτοπεποίθησης που λαμβάνουν.

bigstock Young Couple Holding Hands Sen 113980715

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι Sara B. Chadwick και Sari M. van Anders από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ζήτησαν από 810 άνδρες να διαβάσουν ένα φανταστικό σενάριο που αφορούσε τη σεξουαλική συνεύρεση με μια ελκυστική γυναίκα. Σε ορισμένα από τα σενάρια η ερωτική σύντροφος έφτανε σε οργασμό ενώ σε άλλα όχι. Μετά από την ανάγνωση κάθε σεναρίου, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν τη σεξουαλική αυτοεκτίμησή τους –δηλαδή πόση αυτοπεποίθηση έχουν ως εραστές– και πόσο αρρενωποί ένιωθαν.

Δεν αποτέλεσε έκπληξη για τις δύο ερευνήτριες ότι οι άνδρες ένιωσαν πιο αρρενωποί και είχαν μεγαλύτερη σεξουαλική αυτοεκτίμηση όταν η –έστω και πλασματική– σύντροφός τους έφτανε σε οργασμό. Παράλληλα, όσοι από τους άνδρες χαρακτηρίζονταν από έντονο στρες που σχετίζεται με τους φυλετικούς ρόλους (δηλαδή εξέφραζαν εμφανή ενόχληση όταν σκέφτονταν ότι δεν ανταποκρίνονται στα κλασικά πρότυπα ανδρισμού της κοινωνίας) ήταν ακόμη πιθανότερο να απολαύσουν μια αξιοσημείωτη ψυχολογική τόνωση χάρη στον γυναικείο οργασμό. Βάσει των διαπιστώσεων αυτών, οι ερευνήτριες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο γυναικείος οργασμός αποτελεί σημαντικό «κατόρθωμα ανδρισμού» για τους άνδρες!

Η νέα έρευνα φαίνεται να δικαιολογεί τα ευρήματα παλαιότερων μελετών που έχουν υποδείξει ότι ένας από τους βασικότερους λόγους που οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό είναι η επιθυμία να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση του συντρόφου τους.

Δείτε κι αυτό:

Προσποίηση οργασμού: Πότε πρέπει να γίνεται και γιατί