ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Μετά από πόσα χρόνια γάμου αρχίζουν να σκέφτονται την απιστία άντρες και γυναίκες

Μετά από μερικά χρόνια γάμου τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες μπαίνουν σε πειρασμό να «παραστρατήσουν» δείχνει μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sex Research.

Μετά από πόσα χρόνια γάμου αρχίζουν να σκέφτονται την απιστία άντρες και γυναίκες

Για τις γυναίκες μάλιστα φαίνεται πως ισχύουν κατά κάποιο τρόπο τα... επτά χρόνια φαγούρα!

bigstock 180616519

Ερευνητές από το Ισραήλ ρώτησαν 423 άντρες και γυναίκες πόσο καιρό ήταν παντρεμένοι και κατά πόσο τους είχε περάσει από το μυαλό η ιδέα μιας εξωσυζυγικής σχέσης.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, οι γυναίκες που ήταν παντρεμένες 6 έως 10 χρόνια ήταν πιο πιθανό να έχουν σκεφτεί να απατήσουν τον σύζυγό τους. Για τους άντρες, η ιδέα της παράνομης σχέσης γινόταν πιο ελκυστική όσο περνούσαν τα χρόνια που ήταν παντρεμένοι. Όσοι άντρες συμμετέχοντες ήταν παντρεμένοι για 11 ή και περισσότερα χρόνια ήταν και αυτοί που δήλωσαν τη μεγαλύτερη προθυμία να απατήσουν.

Ως απιστία, στο πλαίσιο της μελέτης, δεν θεωρήθηκαν συμπεριφορές όπως η παρακολούθηση ερωτικών ταινιών ή το πλατωνικό φλερτ αλλά η σωματική επαφή, ειδικά αν επρόκειτο για επαναλαμβανόμενα περιστατικά με το ίδιο (τρίτο) πρόσωπο.

Όσο για τους λόγους που ωθούν τα δύο φύλα σε «αμαρτωλές σκέψεις», οι ερευνητές διαπίστωσαν, για τις γυναίκες τουλάχιστον, ότι όσο ο γάμος είναι ακόμη «φρέσκος» και πιθανότατα υπάρχουν στο σπίτι μικρά παιδιά είναι μεγαλύτερη η αφοσίρωση στην οικογενειακή ζωή κι έτσι δεν ασκούν ιδιαίτερη επιρροή οι τυχόν ερωτικοί περισπασμοί εκτός σπιτιού.

Δείτε κι αυτό:

Σε ποια ηλικία απατούν συχνότερα άντρες και γυναίκες

Δεν θα πιστεύετε τι ποσοστό των αντρών δεν θεωρεί το φιλί απιστία!

Απιστία: Πόσο πιθανό είναι να συμβεί μόνο μία φορά;