ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν θα πιστεύετε τι ποσοστό των αντρών δεν θεωρεί το φιλί απιστία!

Ότι οι άντρες και οι γυναίκες προσεγγίζουν διαφορετικά το θέμα απιστία είναι γνωστό, αφού παλιότερες έρευνες έχουν δείξει ξεκάθαρα ότι το «ωραίο φύλο» είναι λιγότερο ανεκτικό σε συμπεριφορές ή ακόμη και σκέψεις που περιλαμβάνουν ένα τρίτο πρόσωπο.

Δεν θα πιστεύετε τι ποσοστό των αντρών δεν θεωρεί το φιλί απιστία!

Από την άλλη, οι άντρες φαίνεται πως είναι πολύ πιο χαλαροί και δεν θεωρούν ότι «προδίδουν» τη σύντροφό τους αν τρέφουν αισθήματα για μια άλλη γυναίκα χωρίς να τα εκδηλώνουν ή αν φαντασιώνονται άλλες γυναίκες.

Βέβαια, το εντυπωσιακό είναι ότι αρκετοί άντρες δεν θεωρούν απιστία ακόμη και τα παθιασμένα φιλιά με μια γυναίκα πέραν της συντρόφου τους!

Αυτή η τελευταία διαπίστωση προέκυψε από μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τους μη κερδοσκοπικούς συμβουλευτικούς οργανισμούς Relate και Relationships Scotland σε δείγμα 5.000 ανθρώπων.

bigstock Finger art of a Happy couple 92136731

Συγκεκριμένα, ποσοστό 19% των αντρών δήλωσαν ότι θεωρούν πως είναι αποδεκτό να ανταλλάσσουν παθιασμένα φιλιά με μια άλλη γυναίκα! Βέβαια και κάποιες γυναίκες φάνηκε να επικροτούν μια τέτοια συμπεριφορά, αφού ποσοστό 9% εξ αυτών δήλωσαν ότι το να φιλήσουν έναν άλλο άντρα μάλλον δεν θα τις οδηγούσε στον χωρισμό με τον σύντροφό τους αν αυτός το μάθαινε.

Επίσης, 22% των αντρών και το 11% των γυναικών είπαν ότι η ανταλλαγή ερωτικού περιεχομένου με τρίτο πρόσωπο μέσω γραπτών μηνυμάτων, βίντεο-κλήσης κ.λπ. δεν αποτελεί απιστία γι’ αυτούς.

Βέβαια, η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων –τα δύο τρίτα του συνολικού δείγματος– δήλωσαν ότι δεν ανέχονταν να τους απατήσει ο/η σύντροφός τους και ότι η απιστία μάλλον θα σήμαινε και το τέλος της σχέσης. Ποσοστό περίπου 33% των συμμετεχόντων παραδέχτηκαν ότι έχουν πέσει «θύματα» απιστίας, ενώ ποσοστό 9% είπαν πως έχουν υποψίες ότι ο/η σύντροφός τους μπορεί να τους έχει απατήσει.

Πέρα από το φύλο, και η ηλικία φάνηκε να επηρεάζει τις απόψεις των συμμετεχόντων σχετικά με την απιστία. Παραδόξως, πιο κτητικοί και αποδείχτηκαν οι νέοι 16-24 ετών, οι οποίοι σε ποσοστό 41% δήλωσαν ότι απιστία είναι ακόμα και το φλερτ, ενώ σε όλες τις άλλες ηλικιακές ομάδες (25-49, 50-64 και άνω των 65 ετών), το φλερτ θεωρήθηκε απιστία μόνο για το 30% των συμμετεχόντων.

Οι διαφορές που παρατηρούνται τόσο ανάμεσα στα δύο φύλα όσο και στις επιμέρους ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού μοιάζουν αγεφύρωτες και σαφώς δυσκολεύουν την εξεύρεση ενός κοινώς αποδεκτού ορισμού της απιστίας.

Δείτε κι αυτό:

Απιστία: Πόσο πιθανό είναι να συμβεί μόνο μία φορά;

Νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ποιοι άντρες... ξενοκοιτάνε συχνότερα!

Απιστία: Σε ποιες περιπτώσεις «απαγορεύεται» να τη συγχωρήσετε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ