ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Κάμερον Ντίαζ μιλά για τη μάχη της με την ακμή

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου, η Κάμερον Ντίαζ αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής της, όπως τα σοβαρά προβλήματα ακμής που αντιμετώπισε στην εφηβεία.

Η Κάμερον Ντίαζ μιλά για τη μάχη της με την ακμή

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου, η Κάμερον Ντίαζ αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής της, όπως τα σοβαρά προβλήματα ακμής που αντιμετώπισε στην εφηβεία.

Η 41 ετών ηθοποιός αποτελεί πρότυπο ομορφιάς, όμως παραδέχθηκε ανοιχτά πως η εφηβεία της ήταν αρκετά δύσκολη λόγω της δερματικής πάθησης που αντιμετώπισε.

Στο βιβλίο της The Body Book: The Law of Hunger, the Science of Strength, and Other Ways to Love Your Amazing Body, η διάσημη ηθοποιός αναφέρει πως οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες ήταν αυτές που πυροδοτούσαν τα ανεπιθύμητα εξανθήματα. «Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι όλα αυτά τα τηγανητά, λιπαρά, επεξεργασμένα φαγητά πυροδοτούσαν τις ορμονικές αλλαγές που κατέστρεφαν το δέρμα μου.»

Σύμφωνα με Mayo Clinic ωστόσο, τα σοβαρά επεισόδια ακμής δεν οφείλονται αποκλειστικά στις λιπαρές τροφές και την κατανάλωση σοκολάτας. Τα εξανθήματα σχηματίζονται όταν ο θύλακας της τρίχας φράζει λόγω της λιπαρότητας, των νεκρών κυττάρων και των βακτηρίων.

Ο ερευνητικός οργανισμός τονίζει βέβαια πως τα γαλακτοκομικά και οι υδατάνθρακες μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της ακμής.

Η Κάμεροζ Ντίαζ δηλώνει ότι ήταν «εθισμένη» στο πρόχειρο φαγητό και κατανάλωνε τεράστια ποσότητα επεξεργασμένων τροφών όταν ήταν στην εφηβεία.

«Εάν είμαστε πράγματι ό,τι τρώμε, εγώ θα ήμουν ένα μπουρίτο με έξτρα τυρί και σάλτσα, χωρίς κρεμμύδια!», δήλωσε χαριτολογώντας.

Η ηθοποιός συνειδητοποίησε πως τα αρνητικά συμπτώματα άρχισαν να υποχωρούν όταν υιοθέτησε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Παράλληλα, παρατήρησε τεράστια τόνωση ενέργειας.«Κατάλαβα πως το σώμα μας είναι μια εκπληκτική μηχανή που μας φέρεται καλά όταν της φερόμαστε κι εμείς καλά», δηλώνει η Ντίαζ.

Αν και η ηθοποιός έχει απαρνηθεί το πρόχειρο φαγητό, δηλώνει πως απολαμβάνει περιστασιακά ένα γλυκό ή λίγο λιπαρό κρέας.