ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αυτοδίκαιη αργία ο καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού για 2 παραπτώματα

Σε αυτοδίκαιη αργία έθεσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, τον ιατρό-καρδιοχειρουργό του Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός» που κατηγορείται για χρηματισμό, ο οποίος εξάλλου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου παραπέμφθηκε ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σε αυτοδίκαιη αργία ο καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού για 2 παραπτώματα

Ο συγκεκριμένος γιατρός, θα ελεγχθεί πειθαρχικά για τα παραπτώματα της «απόκτησης οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος του ιδίου κατά την άσκηση καθηκόντων του» (άρθρο 107, περ.1δ, ν. 4057/12) και της «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας» (άρθρο 107, περ. 1ε, ν. 4057/12).

Σημειώνεται ότι μετά το Πειθαρχικό της 1ης ΥΠΕ ο καρδιοχειρουργός, στο οποίο θα απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, είναι πολύ πιθανό να παραπεμφθεί στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπ. Υγείας για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν ύστερα από τη σύλληψή του με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 500 ευρώ, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την αδελφή ασθενούς τον οποίο επρόκειτο να χειρουργήσει.

Η υπόθεση πήρε εντελώς διαφορετική τροπή μετά το θάνατο του ασθενούς λίγες ώρες μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε από άλλον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού.

Ο ιατροδικαστής κ. Ν. Καρακούκης που έκανε τη νεκροψία, δήλωσε ότι σε τόσο βεβαρημένες περιπτώσεις δεν πρέπει να καθυστερεί η χειρουργική επέμβαση.

Διαβάστε επίσης

Στο Πειθαρχικό ο καρδιοχειρουργός για το φακελάκι. Ποιες ποινές αντιμετωπίζει

Τι λέει ο καρδιοχειρουργός στην απολογία του για το φακελάκι