ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Που εστιάζουν άντρες και γυναίκες όταν κοιτούν μια φωτογραφία (pics)

Σε ποια σημεία ενός ημίγυμνου κορμιού εστιάζουν άντρες και γυναίκες; Λένε αλήθεια όταν ισχυρίζονται ότι κοιτούν μόνο το πρόσωπο; Τι τραβάει την προσοχή μας στο Facebook, σε μια διαφήμιση ή σε μία ιστοσελίδα;

Που εστιάζουν άντρες και γυναίκες όταν κοιτούν μια φωτογραφία (pics)

Τώρα, χάρη σε μια τεχνολογία που επιτρέπει στους ερευνητές να διαπιστώσουν σε ποιο σημείο ακριβώς εστιάζει κανείς όταν κοιτάει μια φωτογραφία, μπορούμε να μάθουμε την απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις.

Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν σε ποια σημεία εστιάζουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν τις κοιτάνε. Σε μερικές από αυτές θα δείτε και τον διαχωρισμό μεταξύ αντρών και γυναικών.

Στην κεντρική φωτογραφία (επάνω) βλέπετε πού εστιάζουν άντρες και γυναίκες όταν κοιτούν την Scarlett Johansson σε διαφημιστικό πόστερ αρώματος. Και όμως όλοι "μαγνητίζονται" από το πρόσωπό της και όχι από το πλούσιο ντεκολτέ της.

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε που εστιάζουν άντρες και γυναίκες σε διαφήμιση που πρωταγωνιστεί μια κοπέλα με μαγιό. Οι άντρες ασχολούνται περισσότερο με την κοπέλα, ενώ οι γυναίκες εστιάζουν στις γύρω πληροφορίες.

eye1

Αντίστοιχα, σε μια παρόμοια φωτογραφία οι γυναίκες κοιτάζουν ακόμα και τα παπούτσια της ημίγυμνης κοπέλας (και ας είναι το μόνο που φοράει!) ενώ οι άντρες εστιάζουν στο πρόσωπό της.

eye2

Στην ακόλουθη διαφήμιση, άντρες και γυναίκες αλλάζουν το σημείο που εστιάζουν ανάλογα με το βλέμμα της κοπέλας στην φωτογραφία.

eye3

Στην δημοφιλή μηχανή αναζήτησης της google το μόνο που μετράει είναι τα πρώτα 3-4 αποτελέσματα...

eye4

Στο Facebook το πιο σημαντικό αποδεικνύεται πως είναι οι φωτογραφίες.

eye5

Ωστόσο, στην εικόνα του προφίλ ενός ατόμου τα πράγματα αλλάζουν. Αν είναι προφίλ γυναίκας, όλοι εστιάζουν στο πρόσωπό της, αλλά αν είναι προφίλ άντρα, οι περισσότεροι εστιάζουν στα σχόλια δίπλα από την φωτογραφία του.

eye6

Τέλος, σε δύο φωτογραφίες ενός άντρα και μιας γυναίκας με μαγιό, οι γυναίκες εστιάζουν κυρίως στο πρόσωπο...

eye71

...και οι άντρες κυρίως στο σώμα...

eye72

Διαβάστε επίσης:

Τι λέει το χρώμα των εσωρούχων για τον χαρακτήρα της γυναίκας στο σεξ

Το φρούτο που εκτοξεύει την... σεξουαλική διάθεση των γυναικών

Σπυράκια: Αιτίες που προκαλούν έξαρση

Σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε βαφή μαλλιών είχε διάσημη ηθοποιός. Δείτε τι έπαθε!