ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απίστευτο βίντεο! Οι γιατροί τον χειρουργούσαν στον κεφάλι και αυτός… τραγουδούσε!

Ενώ οι γιατροί προσπαθούσαν να του αφαιρέσουν έναν όγκο από το κεφάλι, εκείνος έδωσε μια συγκλονιστική ερμηνεία.

Απίστευτο βίντεο! Οι γιατροί τον χειρουργούσαν στον κεφάλι και αυτός… τραγουδούσε!

Ο Ambroz Bajec-Lapajne, Σλοβένος τενόρος της Εθνικής Ορχήστρας της Ολλανδίας, ερμήνευσε Σούμπερτ ενώ οι γιατροί έκαναν την κρανιοτομή. Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube πριν από μερικές ημέρες και, όπως είναι φυσικό, κάνει το γύρο του διαδικτύου και εντυπωσιάζει.

Η διάγνωση είχε δείξει πολύμορφο γλοιοβλάστωμα (Glioblastoma multiforme - GBM), έναν από τους πλέον επιθετικούς κακοήθεις καρκίνους που εμφανίζονται στο κεφάλι. Έτσι, η επέμβαση έπρεπε να γίνει όσο το δυνατόν πιο άμεσα. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετεγχειρητικής βλάβης, οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου της Ουτρέχτης πρότειναν στον καλλιτέχνη να παραμείνει ξύπνιος και να τραγουδά την ώρα της επέμβασης. Αρκετές επεμβάσεις στο κεφάλι πραγματοποιούνται χωρίς αναισθησία, ώστε οι γιατροί να παρακολουθούν αν ο ασθενής παρουσιάζει επιπλοκές. Αφού ο εγκέφαλος δεν διαθέτει υποδοχείς για τον πόνο, ο ασθενής δεν αντιμετωπίζει δυσφορία κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Αν και το βίντεο δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα, η επέμβαση έγινε στις 13 Ιουνίου του 2014. Στην περιγραφή του βίντεο ο καλλιτέχνης αναφέρει πως τώρα είναι μια χαρά και συνεχίζει ακάθεκτος την καριέρα του.

Πριν από μερικούς μήνες, ένας άνδρας από τη Βραζιλία έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε το Imagine των Beatles την ώρα που οι γιατροί τον χειρουργούσαν, ενώ πέρυσι καταγράφηκε ένα ακόμη παρόμοιο περιστατικό, με τoν ασθενή αυτή τη φορά να παίζει βιολί. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν είχαν βρεθεί οι τρεις αυτοί ασθενείς μαζί στο χειρουργείο!