ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε τη συγκλονιστική φωτογραφία πρόωρου μωρού που απέσπασε το βραβείο του Wellcome Trust

Λουσμένο σε υπεριώδες φως, το μικροσκοπικό μωράκι κρατιέται στη ζωή χάρη στη γνώση και την εμπειρία κορυφαίων Βρετανών γιατρών αλλά και χάρη σε προηγμένα τεχνολογικά μέσα.

Δείτε τη συγκλονιστική φωτογραφία πρόωρου μωρού που απέσπασε το βραβείο του Wellcome Trust

Το μωρό γεννήθηκε πρόωρα και δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως ώστε να μπορεί να τρέφεται και να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Έχει εκδηλώσει ίκτερο και ένα ειδικό μηχάνημα παρέχει οξυγόνο στους πνεύμονές του. Σωληνάκια τού παρέχουν υγρά και φάρμακα, ενώ μια δυνατή λάμπα που εκπέμπει υπεριώδη ακτινοβολία εξουδετερώνει τις βλαβερές τοξίνες που συσσωρεύονται στο δέρμα του, κάνοντας τη «δουλειά» που αδυνατεί να κάνει το ελλιπώς ανεπτυγμένο συκώτι του.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Νεογνολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Μπαρνέτ στο βόρειο Λονδίνου και απέσπασε το Βραβείο Τζούλι Ντόρινγκτον Κλινικής Φωτογραφίας.

3236BC6800000578 3493775 David Bishop s photo of a baby being kept alive by a UV lamp was a 1 1458066221626

Το βραβείο αυτό ήταν ένα από τα δύο βραβεία που απονεμήθηκαν για το πεδίο της Ιατρικής και της Επιστήμης στο πλαίσιο των Wellcome Image Awards που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Wellcome Trust. Τα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο σε φωτογραφίες που αποτυπώνουν πτυχές της Επιστήμης, της Ιατρικής και της Ζωής με μοναδικό και τεχνολογικώς άρτιο τρόπο.

Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο απαθανάτισε ο Ντέιβιντ Μπίσοπ, Διευθυντής Φωτογραφίας στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου.

Το δεύτερο βραβείο στα Wellcome Image Awards απέσπασε ο πίνακας του Ντέιβιντ Γκούντσελ, ο οποίος παρουσιάζει με λεπτομέρεια την εσωτερική δομή του επικίνδυνου ιού Έμπολα.

31EA2F7900000578 3479387 image a 69 1457298624508

Δείτε κι αυτό:

Αυτή η φωτογραφία αποκάλυψε ότι το μωρό έχει καρκίνο

Ο τρυφερός μπαμπάς με το τατουάζ – Η φωτογραφία που έγινε viral

«Να πώς είναι ο καρκίνος του μαστού» (φωτογραφία)