ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυρά & αναφορά στην Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου κατά Πολάκη και από την ΠΟΕΔΗΝ για τις ΜΕΘ

Ένας ακόμη υγειονομικός φορέας στοχοποιεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικότερα τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη, μετά τον ΙΣΑ, για τον θέμα της καθυστέρησης του διαγωνισμού σχετικά με την στελέχωση των κλινών ΜΕΘ, προχωρώντας σε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πυρά & αναφορά στην Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου κατά Πολάκη και από την ΠΟΕΔΗΝ για τις ΜΕΘ

Πρόκειται για την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ετοιμάζεται να καταθέσει σχετική αναφορά, αύριο.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία κήρυξε για αύριο Πέμπτη, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, τετράωρη στάση εργασίας 8πμ-12 το μεσημέρι και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και αμέσως, θα προχωρήσει σε κατάθεση αναφοράς στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με συγκεκριμένα στοιχεία, για την διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ειδικά προς τον Αν. Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη. Η αναφορά θα αφορά στην διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, επειδή τίθενται σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές, με τις ρουσφετολογικές πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνουν, τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν και τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζουν, όπως τονίζει η Ομοσπονδία εργαζομενων στα νοσοκομεία.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ακόμη την επισφαλή λειτουργία των νοσοκομείων και τη δραματική υποχρηματοδότησή τους που έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία προμήθειας φαρμάκων και υλικών.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί προσλήψεις προσωπικού σε ΕΣΥ-Πρόνοια-ΕΚΑΒ, δημόσια δωρεάν υγεία, μετατροπή των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου και ανανέωση των 5μηνων συμβάσεων των υπαλλήλων που υπηρετούν σε κοινοτικά προγράμματα.

Εξάλλου, και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους νοσηλευτές, προκήρυξε κι αυτή στάση εργασίας τις ίδιες ώρες, καλώντας σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΕΔΗΝ: Το 70% των μόνιμων προσλήψεων στα νοσοκομεία αφορούν σε ήδη υπηρετούν προσωπικό

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις κλειστές κλίνες στις ΜΕΘ