ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καλύτερα να αποφύγετε το χειρουργείο τον μήνα Φεβρουάριο...

Νέα έρευνα από το Charite - University Medicine του Βερολίνου αποκάλυψε ποιες ώρες της ημέρας, ποιες ημέρες της εβδομάδας και ποιον μήνα του έτους είναι στατιστικά μεγαλύτερος ο κίνδυνος θανάτου ασθενούς μετά από χειρουργική επέμβαση.

Καλύτερα να αποφύγετε το χειρουργείο τον μήνα Φεβρουάριο...

Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία χειρουργικών επεμβάσεων που έγιναν μεταξύ 2006 και 2011 σε δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Κέντρου Charité Tertiary Care University Center. Συνολικά περιελήφθησαν οι περιπτώσεις 218.748 ασθενών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ασθενείς που χειρουργήθηκαν απογευματινές ώρες είχαν 21% αυξημένες πιθανότητες θανάτου μετά την επέμβασή τους, εκείνοι που χειρουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχαν 22% αυξημένες πιθανότητες θανάτου, ενώ ο Φεβρουάριος ήταν ο μήνας που οι ασθενείς παρουσίασαν τις μεγαλύτερες πιθανότητες θανάτου μετά από χειρουργική επέμβαση με ποσοστό 16%.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Αναισθησιολογίας (Euroanaesthesia) που έγινε στην Στοκχόλμη από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου.

Αν πρόκειται να κάνετε χειρουργική επέμβαση ένα απόγευμα Σαββατοκύριακου του Φεβρουαρίου, ίσως θα ήταν καλύτερα να το ξανασκεφτείτε!

Διαβάστε επίσης:
Έως και 50 εγχειρήσεις σε λάθος ασθενή την εβδομάδα στην Ευρώπη