ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκαινιάστηκε η νέα κινητή μονάδα μαστογράφου στην Περιφέρεια Κρήτης

Εγκαινιάστηκε χθες από τον Σταύρο Αρναουτάκη η νέα κινητή μονάδα μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης όπου οι γυναίκες της Κρήτης άνω των 40 ετών θα μπορούν να κάνουν δωρεάν, την προληπτική εξέταση που σώζει ζωές.

Εγκαινιάστηκε η νέα κινητή μονάδα μαστογράφου στην Περιφέρεια Κρήτης

Τον αγιασμό στη νέα κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης στον προαύλιο χώρο έξω από το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος παρουσία του Περιφερειάρχη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Αντιπεριφερειαρχών, Περιφερειακών Συμβούλων, αντιδημάρχων, θεσμικών εκπροσώπων γυναικείων σωματείων, συλλόγων, οργανώσεων και εθελοντών.

Στόχος είναι σε ετήσια βάση η νέα μονάδα να κάνει περί τις 4.000 μαστογραφίες. Σύμφωνα με το ekriti, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο ιατρός-Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο ιατρός- Εντεταλμένος Σύμβουλους Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς, αλλά και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρις Βαβουρανάκης, ευχαριστώντας όλους όσους συνεργάζονται για την υλοποίηση του επιτυχημένου προγράμματος, επεσήμαναν στις δηλώσεις τους πόσο σημαντικό έργο πραγματοποιεί η κινητή μονάδα που αποτελεί, πηγή ενημέρωσης, παρακίνησης και ευαισθητοποίησης της γυναίκας, η οποία θα κάνει μερικά βήματα μόνο μέχρι την κινητή μονάδα για να υποβληθεί δωρεάν στη σωτήρια για τη ζωή της μαστογραφία.

Διαβάστε περισσότερα στο Daynight.com.gr