ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πολάκης: Οικοδομείται ένα νέο σύστημα υγείας

Για τον άμεσο χωρισμό της Υγειονομικής Περιφέρειας που λόγω της έκτασής της καθίσταται πολλές φορές δυσλειτουργική, δεσμεύθηκε ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την 6η Υγειονομική Περιφέρεια στο πλαίσιο του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου στη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πολάκης: Οικοδομείται ένα νέο σύστημα υγείας

Ο κ. Πολάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ενημερώθηκε από τη διοίκηση για τις δράσεις της ΥΠΕ, μίλησε με τους εργαζομένους ανταλλάσοντας απόψεις και ακούγοντας τους προβληματισμούς τους.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και αφού συζήτησε με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ζήτησε συνάντηση με τους εργαζομένους και τους ιατρούς ώστε αμεσολάβητα να συζητήσει με τους ίδιους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και να τους εκθέσει τις απόψεις της πολιτικής ηγεσίας για το νέο σύστημα υγείας που επιδιώκεται να οικοδομηθεί. Στο πλαίσιο της συνάντησης, υπήρξε δέσμευση για την προμήθεια ενός μαγνητικού τομογράφου καθώς και για την χρηματοδότηση, την εκπόνηση μελέτης και ανέγερσης του πρώτου ορόφου από τους τέσσερεις που θα προβλεφθούν.

Στο ίδιο Συνέδριο, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε αναφερθεί τη Δευτέρα, στην επιλογή της κυβέρνησης να δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση και την ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους.

« Η ενσωμάτωση του τομέα της υγείας στην ατζέντα των αναπτυξιακών συνεδρίων που πραγματοποιεί η κυβέρνηση σε όλες τις περιφέρειες της χώρας υποδηλώνει ότι η προσέγγιση της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης δεν αφορά μόνο οικονομικούς δείκτες, κατά κεφαλήν ΑΕΠ και μεγάλα έργα» ανέφερε ο κ. Ξανθός προσθέτοντας ακόμη: «Υπάρχουν ακόμη πολλές ελλείψεις και προβλήματα, προφανώς και δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα του συστήματος υγείας σε κάποιες περιοχές, ειδικά στις άγονες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές αλλά η εικόνα βαίνει βελτιούμενη καθώς τα τελευταία δύο χρόνια έχουν προστεθεί στο ΕΣΥ χιλιάδες γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό (μόνιμο και επικουρικό) ενώ από το 2016 και έπειτα όχι μόνο σταμάτησε η πτώση αλλά άρχισαν να αυξάνονται τα όρια δαπανών για τη λειτουργία του ΕΣΥ».

Διαβάστε ακόμη:

Ξανθός από Πάτρα: Η ανάπτυξη δεν αφορά μόνο τους αριθμούς αλλά και το κοινωνικό κράτος

Σκουλάκης προς Πολάκη: Από το ΠΕΠ Κρήτης η χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Χανίων

Ν.Δ.: Για πόσο ακόμη θα μείνει «ακέφαλη» η καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική στο Ρίο Πατρών;