ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκουλάκης προς Πολάκη: Από το ΠΕΠ Κρήτης η χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Χανίων

Με ντοκουμέντα απάντησε ο τέως δήμαρχος Χανίων και τέως υπουργός Υγείας Μανώλης Σκουλάκης, στα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης πριν μερικές ημέρες στην Κρήτη, εγκαινιάζοντας την ΤΟΜΥ Χανίων, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα διχαστικό. 

Σκουλάκης προς Πολάκη: Από το ΠΕΠ Κρήτης η χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Χανίων

Με σκληρή γλώσσα ο παλαίμαχος πολιτικός, έκανε λόγο για «το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ … “Όποιος δεν είναι δικός μας, είναι εχθρός μας”. Αυτό εφαρμόζει κατά γράμμα ο κ. Πολάκης, σημείωσε με νόημα.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Πολάκης, λαμβάνοντας το λόγο για δεύτερη φορά στα εγκαίνια των ΤΟΜΥ Χανίων την περασμένη εβδομάδα, ισχυρίστηκε ότι για να γίνει το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Χανίων, στο οποίο στεγάζονται οι ΤΟΜΥ, ο κ. Σκουλάκης ως δήμαρχος είχε παρέμβει για να δοθούν χρήματα από τα τομεακά προγράμματα του υπουργείου Υγείας που αφορούσαν άλλες δομές υγείας στο νομό (Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σφακίων, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πλατανιά, ανακαίνιση εξωτερικών ιατρείων νοσοκομείου Χανίων).

Χθες Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα Χανιά, ο κ. Σκουλάκης παρουσίασε όλα τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι η χρηματοδότηση είχε δοθεί από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Μάλιστα, ξεκινώντας τη συνέντευξη και αναφερόμενος στα όσα έγιναν στα εγκαίνια των ΤΟΜΥ, ο κ. Σκουλάκης είπε: «Ο κ. Πολάκης πήρε για 2η φορά το λόγο και είπε απίστευτα πράγματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Γι’ αυτό το λόγο παρενέβην λέγοντάς του ότι όλα όσα λέει είναι ψεύδη και δεσμεύτηκα ότι θα ανταπαντήσω με ντοκουμέντα τη Δευτέρα σε ειδική συνέντευξη τύπου».

Η χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Χανίων

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουλάκης, όταν ανέλαβε την δημοτική αρχή Χανίων, γνώριζε πως από το 2009 υπήρχε πρόσκληση της Περιφέρειας για υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων για χρηματοδότηση υλικοτεχνικών υποδομών στην πρωτοβάθμια υγεία, ενώ το 2010 υπήρξε αντίστοιχη πρόσκληση για την δευτεροβάθμια υγεία (νοσοκομεία κλπ).

Έτσι καθώς υπήρξε δέσμευση από την δημοτική παράταξη πως θα κατεδαφιστεί το κτίριο του παλιού νοσοκομείου Χανίων και θα ανεγερθεί Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ξεκίνησαν οι διαδικασίες αρχής γενομένης από απόφαση του Υπ. Υγείας για σύσταση του Κέντρου Υγείας και στην συνέχεια την έγκριση σκοπιμότητας του έργου.

Επιπλέον, και μετά από πολλές προσπάθειες, εκδόθηκε απόφαση τροποποίησης του πολεοδομικού στο χώρο του παλιού νοσοκομείου, χωρίς την οποία δεν μπορούσε να γίνει το έργο.

Ακολούθησε, στις 7/8/2012 η υποβολή πρότασης στην Περιφέρεια Κρήτης για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων και στις 2/10/2012 η έγκριση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα με προϋπολογισμό σχεδόν 4,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ο κ. Σκουλάκης αποκάλυψε πως ένα μήνα προ των εγκαινίων είχε αποστείλει απόρρητη - επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, προτείνοντάς του να γίνει μία σύσκεψη πριν τα εγκαίνια των ΤΟΜΥ, καθώς έχει την ανησυχία πως εάν δεν τηρηθούν οι όροι ένταξης του Κέντρου Υγείας στο ΠΕΠ Κρήτης, που προβλέπουν και συγκεκριμένες προσλήψεις, μπορεί να υπάρξουν δυσάρεστες περιπέτειες.

Το μήνυμα προς τον κ. Πολάκη

Ασκώντας δριμεία κριτική στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, ο κ. Μανώλης Σκουλάκης, έκανε λόγο για «το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ … “Όποιος δεν είναι δικός μας, είναι εχθρός μας”. Αυτό εφαρμόζει κατά γράμμα ο κ. Πολάκης, ο διχαστικός κ. Πολάκης. Να διαβάσουν καλά τα λόγια του και στην Περιφέρεια και στο Νοσοκομείο Χανίων και στο Δήμο Πλατανιά. Είναι ντροπή για έναν υπουργό να λειτουργεί έτσι».

Παράλληλα κάλεσε την Περιφέρεια, την διοίκηση του νοσοκομείου και τον δήμαρχο Πλατανιά να πάρουν θέση για τα όσα είπε ο κ. Πολάκης στον οποίο έστειλε και ένα προσωπικό μήνυμα:

«Του θυμίζω τι είπαμε στην πρώτη μας συνάντηση, αυτός ως υπουργός Υγείας και εγώ ως αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Παπανικολάου. “Παύλο, εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ‘ρθεις. Γι’ αυτό να θυμάσαι το Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όντε καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όντε θα ξεπεζέψεις”. Πάντως εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος και δικαιωμένος για όλη μου την κοινοβουλευτική διαδρομή, είτε σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής, είτε σε επίπεδο τοπικό».

Το πολιτικό κενό των Χανίων

Στην διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Σκουλάκης μίλησε και για πολιτικό κενό στα Χανιά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αλλοίμονο στον Δήμο που ο δήμαρχος δεν διεκδικεί. Αλλοίμονο σε αυτόν τον τόπο με τέσσερις βουλευτές, δύο εκ των οποίων είναι υπουργοί, μνημονιακοί και οι τέσσερις, να μην μπορούν να βοηθήσουν έναν τόπο….»

Τέλος, ο κ. Σκουλάκης δηλώνοντας ενεργός στα πολιτικά δρώμενα, είπε: «Θα είμαι παρών και υπάρχουν πολλοί τρόποι! Εκτός από την αυτοδιοίκηση, υπάρχουν και η Ευρωβουλή, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, οι εθνικές εκλογές, η Περιφέρεια….»
Όπως ανέφερε, θα περιμένει το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και τις εξελίξεις και ανάλογα θα πράξει.

Skoylakis TOMY

Διαβάστε ακόμη:

Ξανθός: Το 2018 θα είναι η χρονιά της ΠΦΥ - Το σύστημα ενισχύεται με 450 μόνιμους γιατρούςΞανθός & Πολάκης στα εγκαίνια 1ης & 2ης ΤΟΜΥ Χανίων: Η ΠΦΥ έχει την σφραγίδα του ΠΟΥ

100 χρόνια Υπουργείο Υγείας: Μία δύσκολη ζωντανή ιστορία μεταξύ κοινωνίας, υγείας, πολιτικής

Ξανθός: Το ΕΣΥ θα επιβιώσει και το 2018, παρά τα οριακά οικονομικά του

Οικονόμου: Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας, σοβιετικού τύπου επινόημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ