ΥΓΕΙΑ

Πώς θα... εκπαιδεύσετε τον σύντροφό σας να μη ροχαλίζει

Ο ύπνος με κάποιον που ροχαλίζει μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό μαρτύριο, ειδικά αν δεν φοράτε ωτασπίδες, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σας στερήσει τον δικό σας ύπνο.

Πώς θα... εκπαιδεύσετε τον σύντροφό σας να μη ροχαλίζει

Αν ο σύντροφός σας ροχαλίζει, σταματήστε να τον σκουντάτε και να τον σπρώχνετε, καθώς το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνει απλά ένα σύντομο διάλειμμα από το ροχαλητό και να επανέλθει... δριμύτερος.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να τον εκπαιδεύσετε, ακολουθώντας τα εξής:

Αλλαγές στον τρόπο ζωής

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που ροχαλίζουν έχουν παραπανίσια κιλά ή είναι παχύσαρκοι. Ως αποτέλεσμα, το λίπος που έχουν στο σώμα τους δυσκολεύει την αναπνευστική λειτουργία. Αυτό που πρέπει να κάνετε λοιπόν είναι να ενθαρρύνετε το ταίρι σας να χάσει τα περιττά κιλά και να υιοθετήσει ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Άφθονο νερό

Βεβαιωθείτε ότι ενυδατώνει καλά το σώμα του, πίνοντας άφθονο νερό στη διάρκεια της μέρας, αλλά και πριν πάει για ύπνο. Αυτό αποτρέπει την ξηρότητα του λαιμού και το ροχαλητό.

bigstock Irritating Snoring 83343923

Προσοχή στο βραδινό

Αποφύγετε να τρώτε αργά το βράδυ και προσπαθήστε να μην τρώτε παγωμένα φαγητά και γαλακτοκομικά. Ο λόγος είναι ότι αυτές οι τροφές έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν περισσότερη βλέννα και να κλείνουν τις αναπνευστικές οδούς.

Σωστή θέση ύπνου

Συμφωνείστε με τον σύντροφό σας ότι θα κοιμάται σε θέση που αποτρέπει το ροχαλητό. Έχει παρατηρηθεί ότι όσοι κοιμούνται στο πλάι ροχαλίζουν λιγότερο σε σχέση με όσους κοιμούνται μπρούμυτα ή ανάσκελα.

Πηγή: prevention.com

Διαβάστε επίσης:

Γιατί το επίμονο ροχαλητό δεν είναι αθώο

Τέσσερις απλοί τρόποι για να περιορίσετε το ροχαλητό

Οι 10 κίνδυνοι που κρύβει το ροχαλητό για την υγεία σας