ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Πώς θα περιορίσετε τις ρυτίδες από το μαξιλάρι

Όταν ήσασταν νεότεροι, μικρή σημασία είχε η στάση στον ύπνο ή ο τρόπος που ακουμπούσατε το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι, αφού τυχόν λεπτές γραμμές και σημάδια από τον ύπνο εξαφανίζονταν μέσα σε λίγες ώρες από την στιγμή που ξυπνούσατε.

Πώς θα περιορίσετε τις ρυτίδες από το μαξιλάρι

Όσο μεγαλώνουμε όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, λιγότερο ελαστικό και μόνιμες γραμμές εμφανίζονται στα σημεία που δημιουργούνταν πάντα οι "ρυτίδες έκφρασής" σας.

Το δέρμα χρειάζεται πράγματι επαρκή ποσότητα του ύπνου σε τακτική βάση για να παραμείνει η επιδερμίδα του προσώπου υγιής και νεανική στην όψη, αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη στάση σώματος στον ύπνο που συνιστάται για να περιορίσετε τις ρυτίδες.

Ρυτίδες που δημιουργούνται από το μαξιλάρι (στάση ύπνου)

Πολλοί παράγοντες, τόσο ενδογενείς και εξωγενείς, συμβάλλουν στην γήρανση του δέρματος, μεταξύ των οποίων είναι η γενετική προδιάθεση και η έκθεση στον ήλιο. Οι γραμμές που σχηματίζουν στο πρόσωπό σας, όμως, συχνά ακολουθούν τις πτυχώσεις που σχηματίζονται από τις εκφράσεις του προσώπου και του τρόπου που ξαπλώνετε στο μαξιλάρι σας. Στα σημεία που θα δείτε γραμμές στο πρόσωπό σας τις οποίες δεν μπορείτε σκόπιμα να δημιουργήσετε εκ νέου όταν συνοφρυώνεστε ή χαμογελάτε ή κάνετε οποιαδήποτε άλλη συνήθη έκφραση του προσώπου, αυτές οι γραμμές πιθανότατα προκαλούνται από τη συνήθη θέση ύπνου σας.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τις εκφράσεις του προσώπου, οι οποίες προκαλούνται από την κίνηση των μυών, τις ρυτίδες ύπνου τις αποτελούν γραμμές που εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της πίεσης που προκαλείται από το βάρος του προσώπου σας καθώς πιέζεται στο μαξιλάρι ή το κρεβάτι σας. Η παραμόρφωση του προσώπου που προκύπτει από τη θέση ύπνου σας δημιουργεί ρυτίδες ύπνου.

side-posture

Εάν κοιμάστε στην ίδια θέση κάθε νύχτα, οι ίδιες γραμμές του ύπνου δημιουργούνται κατ' επανάληψη. Και μπορεί να εξαφανίζονταν στη διάρκεια της ημέρας όταν ήσασταν νεότεροι, καθώς γερνάτε μένουν μόνιμα στο πρόσωπό σας και εξελίσσονται σταδιακά σε μόνιμες ρυτίδες. Οι πρώτες ρυτίδες ύπνου που παραμένουν μόνιμα στο δέρμα είναι οι πτυχώσεις που σχηματίζονται στην περιοχή των ματιών σας όταν κοιμάστε. Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι λεπτότερη από το υπόλοιπο δέρμα του προσώπου σας. Έχει λιγότερο λίπος και λιγότερους υποδόριους αδένες φυσικών ελαίων, γεγονός που καθιστά την περιοχή αυτή πιο επιρρεπή σε ρυτίδες.

Περιορίστε τις ρυτίδες του ύπνου

Κάθε είδος των απλών μαξιλαριών, ακόμα και εκείνα που είναι παραγεμισμένα σωστά, προστατεύοντας το κεφάλι και το πρόσωπό σας όταν κοιμάστε, δεν μπορεί να σας προστατεύσει από τη διαμόρφωση των γραμμών του ύπνου, ειδικά αν κοιμάστε στο πλευρό σας. Χρησιμοποιώντας αυτά τα κοινά μαξιλάρια θα δημιουργείτε πάντα παραμορφώσεις στο πρόσωπό σας αφού αυτό πιέζεται στο μαξιλάρι. Αναπόφευκτα θα σχηματίζονται ρυτίδες ύπνου, οι οποίες σταδιακά γίνονται μόνιμες γραμμές στο πρόσωπό σας με την πάροδο του χρόνου.

Η καλύτερη θέση ύπνου για να αποφευχθεί ο σχηματισμός των ρυτίδων του ύπνου είναι να κοιμάστε ανάσκελα. Αυτή η στάση προκαλεί, ωστόσο, δυσφορία σε πολλούς ανθρώπους. Με τη χρήση ειδικών μαξιλαριών αντιγήρανσης, το να κοιμάστε ανάσκελα μπορεί να γίνει απλό, και ίσως ακόμη και να νιώσετε πιο άνετα από ό, τι στη θέση ύπνου που έχετε συνηθίσει από τότε που ήσασταν παιδί.

no-wrinkle-sleep-juverest pillow

Τα μαξιλάρια αυτά είναι ιδιαίτερα ανατομικά, ώστε να παρέχουν στον αυχένα και το ανώτερο μέρος της σπονδυλικής σας στήλης άριστη υποστήριξη, κάτι που κάνει πιο εύκολο να κοιμάστε ανάσκελα. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο των μαξιλαριών αντιγήρανσης είναι ότι θα σας επιτρέψουν να κοιμηθείτε ακόμα και στο πλευρό σας και να μην σχηματίζονται άσχημες γραμμές ύπνου που τελικά μένουν μόνιμα χαραγμένες στο δέρμα σας. Θα σας βοηθήσουν να μην ασκείτε περιττή πίεση στο πρόσωπό σας που δημιουργεί ρυτίδες όσο κοιμάστε.

Αν τα ειδικά μαξιλάρια αντιγήρανσης είναι πάρα πολύ ακριβά για εσάς, προσπαθήστε να μάθετε να κοιμάστε ανάσκελα έτσι κι αλλιώς. Κάντε την θέση ύπνου σας πιο άνετη αφαιρώντας το μαξιλάρι στο κεφάλι σας, έτσι ώστε σπονδυλική στήλη σας είναι επίπεδη στο κρεβάτι. Δοκιμάστε, δε, να τοποθετήσετε το μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας σας, έτσι ώστε τα γόνατά σας να ανυψωθούν ελαφρώς. Μπορεί να αισθανθείτε λίγο άβολα στην αρχή, αλλά με λίγη υπομονή και επιμονή θα το συνηθίσετε.

Διαβάστε επίσης:

Ντους με βιταμίνη C για τέλειο δέρμα!

Νικήστε τις φλεγμονές για να παραμείνετε νέοι

Τι προτείνουν οι πλαστικοί για νεανικά και σαρκώδη χείλη!

Η πιο ισχυρή αντιγηραντική συνήθεια ενάντια στις ρυτίδες