ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Τι να πίνετε για να καθυστερήσετε τα σημάδια γήρανσης

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα αντιοξειδωτικά έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας, αλλά νέες έρευνες διεξάγονται διαρκώς για να διαπιστωθεί πώς μπορούν να μας βοηθήσουν με τη διαδικασία της γήρανσης. Υπάρχει ένα ρόφημα που είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά: το πράσινο τσάι.

Τι να πίνετε για να καθυστερήσετε τα σημάδια γήρανσης

Τα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι προέρχονται από μια ομάδα ενώσεων που ονομάζονται κατεχίνες, οι οποίες είναι το κύριο συστατικό του συγκεκριμένου ροφήματος. Αυτά τα αντιοξειδωτικά έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση του σωματικού λίπους στους ανθρώπους. Τώρα, υπάρχουν και ισχυρότερα στοιχεία που υποστηρίζουν ότι, επειδή το πράσινο τσάι είναι τόσο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, πίνοντάς το τακτικά μπορεί να μας βοηθήσει να περιορίσουμε προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία, όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο, η γνωστική εξασθένηση, και η οστεοπόρωση.

Μια έρευνα από το πανεπιστήμιο Tohoku Graduate School of Medicine στην Ιαπωνία εξέτασε εάν τα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι μπορεί να οδηγήσουν σε χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξει το άτομο κάποια αναπηρία. Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 13.988 ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω. Χρησιμοποιώντας ερωτηματολόγια, οι ερευνητές κατέγραψαν πόσο πράσινο τσάι κατανάλωναν οι συμμετέχοντες κάθε μέρα, μαζί με σημειώσεις για άλλους παράγοντες που χαρακτήριζαν τον τρόπο ζωής τους. Οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία για τρία χρόνια για να δουν αν υπήρχε συσχετισμός μεταξύ της ημερήσιας πρόσληψης πράσινου τσαγιού και της λειτουργικής ανεπάρκειας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα που κατανάλωναν περισσότερο πράσινο τσάι ήταν λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν πρόβλημα λειτουργικής ανεπάρκειας. Όσοι κατανάλωναν λιγότερο από ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι την ημέρα ήταν κατά 33% περίπου πιο πιθανό να αναπτύξουν λειτουργική ανεπάρκεια σε σχέση με εκείνους που έπιναν λιγότερο από μισό φλιτζάνι την ημέρα. Τέλος, όσοι έπιναν κατά μέσο όρο 3 με 4 φλιτζάνια καθημερινά αποδείχτηκε ότι είχαν μειώσει τον κίνδυνο λειτουργικής ανεπάρκειας κατά 25%.

Όσοι πίνουν τακτικά πράσινο τσάι διατρέχουν επίσης χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου, διότι τα ισχυρά αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού βοηθούν στην μείωση της LDL χοληστερόλης (κακή χοληστερόλη), ενώ αυξάνουν την HDL χοληστερόλη (καλή χοληστερόλη). Το αποτέλεσμα είναι η βελτιωμένη λειτουργία των αρτηριών και η συνολικά καλύτερη υγεία της καρδιάς.

Για να πάρετε τα μέγιστα από τα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι, αφήστε το να δράσει για 3 έως 5λεπτά στο φλιτζάνι με το νερό και πιείτε το σύντομα.

Διαβάστε επίσης:

Συμβουλές για να κρατήσετε τον χρόνο μακριά από την επιδερμίδα σας

Νικήστε την πρόωρη γήρανση με αυτές τις 10 τροφές!

Πώς να δείχνετε 12 χρόνια νεότερη χωρίς μπότοξ!

Γνωρίστε την πάθηση που μας γερνά σε χρόνο ρεκόρ