ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα που σταματούν την τριχόπτωση

Η απώλεια μαλλιών είναι μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει όσο μεγαλώνουμε.

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα που σταματούν την τριχόπτωση

Πολλές φορές, ωστόσο, άλλοι παράγοντες, όπως το στρες και ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές, μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση ή/και πιο αδύναμα μαλλιά.

Για κάθε πρόβλημα υπάρχει και μία λύση και σε αυτή την περίπτωση τη λύση τη δίνει η ίδια η Φύση, η οποία μας προσφέρει όλα "όπλα" που χρειαζόμαστε για να καταπολεμήσουμε την τριχόπτωση, μέσα από τη διατροφή μας.

Δείτε ποια είναι τα πέντε πιο πολύτιμα συστατικά για να αποφύγετε την απώλεια μαλλιών:

Ψευδάργυρος

Είναι γνωστό ότι ο ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία αλλά και την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος, αλλά οι ειδικοί εκτιμούν ότι βοηθάει και στην καλή υγεία των μαλλιών. Επειδή το σώμα σας δεν έχει τρόπο να αποθηκεύσει αυτό το θρεπτικό συστατικό, θα πρέπει να το παίρνετε τακτικά μέσω της διατροφής σας για να κρατήσετε τα επίπεδά του υψηλά. Τα τρόφιμα που περιέχουν ψευδάργυρο περιλαμβάνουν θαλασσινά, όπως στρείδια, αστακό και καβούρι, καθώς και άλλα κρέατα όπως το βοδινό, το χοιρινό και το κοτόπουλο. Μπορείτε επίσης να βρείτε αυτό το συγκεκριμένο μέταλλο σε αυγά, δημητριακά, φασόλια, γιαούρτι και φιστίκια τύπου κάσιους.

Βιταμίνη Β

Οι βιταμίνες Β μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον αριθμό των τριχών που χάνετε καθημερινά και να κρατήσετε τα μαλλιά σας πλούσια και υγιή. Τέτοιες βιταμίνες περιλαμβάνουν τη νιασίνη, τη θειαμίνη, τη ριβοφλαβίνη και όλες τις άλλες βιταμίνες τύπου Β, αλλά το φυλλικό οξύ είναι ίσως το πιο σημαντικό που πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε στη διατροφή σας. Πρέπει να καταναλώνετε μια ποικιλία τροφών για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να πάρετε όσες περισσότερες από τις διάφορες βιταμίνες Β μπορείτε. Θα τις βρείτε στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τις πρωτεΐνες από άπαχο κρέας (όπως τα ψάρια, το κοτόπουλο και τη γαλοπούλα), τα φασόλια, τα καρύδια και τα διάφορα θαλασσινά. Οι τροφές με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ είναι τα φασόλια, οι φακές, το σπανάκι και τα σπαράγγια.

Σίδηρος

Εάν χάνετε περισσότερα μαλλιά από το κανονικό, μπορεί να έχετε έλλειψη σιδήρου ή αναιμία. Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση της έλλειψης σιδήρου με την κακή υγεία και την απώλεια μαλλιών. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο περιλαμβάνουν το συκώτι, το βόειο κρέας, τη σόγια, τις αγκινάρες, το σπανάκι και τα δαμάσκηνα. Αν θέλετε να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα σιδήρου, είναι σώφρον να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας, καθώς μπορεί να αναστατώσει το πεπτικό σας σύστημα και αν τυχόν πάρετε μεγαλύτερες δόσεις από ό, τι χρειάζεστε μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας. Αν ο γιατρός σας το εγκρίνει, τότε μπορείτε αν θέλετε να πάρετε τον σίδηρο μαζί με βιταμίνη C για να αυξήσετε τα επίπεδα απορρόφησής του.

Ασβέστιο

Το ασβέστιο βοηθά στη διέγερση των ορμονών που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των μαλλιών, όπως τα ανδρογόνα και άλλα ένζυμα. Κάνει, επίσης, τα μαλλιά που έχετε πιο υγιή και ανθεκτικά. Το ασβέστιο μπορείτε να το βρείτε κυρίως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα και το τυρί. Επίσης, υπάρχει σε μεγάλη περιεκτικότητα σε τροφές όπως το μπρόκολο, τα πορτοκάλια, τα βερίκοκα και οι σαρδέλες.

Βιταμίνη D

Έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D βοηθάει στην ανάπτυξη υγιών τριχοθυλακίων. Η καλύτερη πηγή βιταμίνης D είναι τα συμπληρώματα ιχθυελαίου ή τα ψάρια όπως η ρέγκα, το γατόψαρο, η πέστροφα και ο σολομός. Μπορείτε να την βρείτε, επίσης, στο τόφου, το γάλα σόγιας και το κανονικό γάλα. Η βιταμίνη D δημιουργείται επίσης στο σώμα σας, όταν εκτίθεστε στον ήλιο. Προσπαθήστε να σας βλέπει ο ήλιος για τουλάχιστον 15 λεπτά την ημέρα.

Διαβάστε επίσης:

Τρεις αιτίες που τα μαλλιά σας γερνάνε πρόωρα

Δύο φυσικές μάσκες ενάντια στην τριχόπτωση

Μία θαυματουργή μάσκα ελιάς για μαλλιά ξηρά που σπάνε

Πέντε λόγοι που χάνετε τα μαλλιά σας