ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Πώς θα φτιάξετε σπιτική κρέμα ματιών

Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα λεπτή κι έτσι είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Πώς θα φτιάξετε σπιτική κρέμα ματιών

Μπορείτε να διατηρήσετε το βλέμμα σας φωτεινό και νεανικό φτιάχνοντας μια σπιτική κρέμα ματιών που ενυδατώνει και συσφίγγει το δέρμα.

Θα χρειαστείτε:

- Έλαιο από κυνόροδο (άγριο τριαντάφυλλο – 1 κουταλιά της σούπας): Εισχωρεί βαθιά στο δέρμα, βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα και ρετινοϊκό οξύ, το οποίο δίνει λάμψη και συσφίγγει το δέρμα.

- Πράσινο τσάι (1/4 του φλιτζανιού): Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

- Αιθέριο έλαιο από καροτόσπορο (1 σταγόνα): Περιέχει σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών, βιταμίνη C και βιταμίνη Κ. Επίσης, ενισχύει τις άμυνες του δέρματος ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία. Το έλαιο προωθεί την ανανέωση των κυττάρων και βοηθά στην αποκατάσταση της φθοράς του δέρματος.

- Αιθέριο έλαιο από λεβάντα (3 σταγόνες): Είναι ενυδατικό και έχει αντιβακτηριδιακή δράση.

- Αμυγδαλέλαιο (1 κουταλιά της σούπας): Είναι πλούσιο σε βιταμίνες (D, E, B1, B2 και B6) και πολύτιμα μέταλλα. Δεν επιβαρύνει την επιδερμίδα και απορροφάται εύκολα. Καθαρίζει τους πόρους και έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

- Έλαιο βιταμίνης Ε (1/4 της κουταλιάς του γλυκού): Βοηθά στην αντιμετώπιση των ρυτίδων και συσφίγγει το δέρμα.

- Γαλακτωματοποιητικό κερί (1 κουταλιά του γλυκού): Βοηθά να αναμειχθούν τα έλαια και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Εκτέλεση

Αφού φτιάξετε ένα φλιτζάνι τσάι, γεμίστε ένα μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι με νερό μέχρι τη μέση. Τοποθετήστε ένα γυάλινο βαζάκι επάνω στο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε στο κατσαρολάκι το κερί, το έλαιο από κυνόροδο, το έλαιο από βιταμίνη Ε και το αμυγδαλέλαιο. Όταν το κερί έχει λιώσει εντελώς, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το πράσινο τσάι. Με ένα μπλέντερ χειρός, χτυπάτε μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα έλαια και χτυπάτε καλά.

Μην ξεχνάτε ότι τα προϊόντα που φτιάχνετε στο σπίτι από φυσικά υλικά δεν έχουν την ίδια διάρκεια ζωής με τα προϊόντα που αγοράζετε. Φροντίστε να φτιάχνετε μικρές ποσότητες κάθε φορά και να διατηρείτε το προϊόν στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Αποφύγετε να τοποθετείτε τα χέρια σας στο δοχείο ώστε να μην αναπτύσσονται βακτήρια στο προϊόν.

Διαβάστε επίσης:

Σπιτική μάσκα για τα σπυράκια με μέλι και ασπιρίνη!
Μαύροι κύκλοι: 3 αιτίες που δεν έχουν σχέση με τον ύπνο
Δεν θα πιστεύετε τι κάνει τα δόντια πιο... αστραφτερά!