ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Ομορφιά: 6 συστατικά για ολική επαναφορά!

Δεκάδες προϊόντα επανόρθωσης και αντιγήρανσης υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Ομορφιά: 6 συστατικά για ολική επαναφορά!

Δεκάδες προϊόντα επανόρθωσης και αντιγήρανσης υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Ποια είναι όμως τα συστατικά που εγκρίνουν οι δερματολόγοι; Δείτε τις καλύτερες λύσεις για πιο υγιή επιδερμίδα, μαλλιά και νύχια.

1. Εκχύλισμα φτέρης για προστασία από τον ήλιο

Πέρα από την καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού, μπορείτε να θωρακίσετε την επιδερμίδα σας ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία χάρη στο αντιοξειδωτικό συμπλήρωμα με εκχύλισμα φτέρης. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι υποστηρίζουν ότι το εκχύλισμα περιορίζει σημαντικά τις βλάβες στο DNA λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας, με αποτέλεσμα να προλαμβάνονται οι ρυτίδες και οι πανάδες.

2. Βιοτίνη για προστασία των νυχιών από το σπάσιμο

Η βιοτίνη ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β και είναι ιδανική για να προστατεύσουμε τα νύχια μας το καλοκαίρι. Το συμπλήρωμα βιοτίνης προλαμβάνει το σπάσιμο από τη συχνή επαφή με το αλάτι ή το χλώριο της πισίνας, καθώς δυναμώνει τα νύχια κατά 25%.

3. Ιδεβενόνη για ανάπλαση του δέρματος

Τα μόρια του πολύτιμου αντιοξειδωτικού είναι τόσο μικρά που μπορούν να διαπερνούν με ευκολία το δέρμα και να αποκαθιστούν τα κύτταρα σε βάθος.

4. Έλαιο από νυχτολούλουδο και φραγκοστάφυλο για υγιή μαλλιά και νύχια

Το Γ-λινολεϊκό οξύ (GLA) είναι ένας τύπος ελαίου που δύσκολα λαμβάνουμε από τη διατροφή μας και μόνο, όμως είναι απαραίτητο για να αποκτήσουμε δυνατά μαλλιά και νύχια. Οι καλύτερες πηγές GLA είναι το εκχύλισμα από νυχτολούλουδο και φραγκοστάφυλο.

5. Ιχθυέλαιο για πιο δυνατά νύχια

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα περιέχονται στο ψάρι, το λιναρόσπορο και τα καρύδια. Εάν δε λαμβάνουμε επαρκείς ποσότητες Ω-3 από τη διατροφή μας, μπορούμε να αναπληρώσουμε με τη βοήθεια συμπληρώματος.

6. Σίδηρος και βιταμίνη C για να προλάβουμε την τριχόπτωση

Τα αδύναμα μαλλιά που σπάνε εύκολα αποτελούν ένδειξη αναιμίας. Η έλλειψη σιδήρου έχει σαν αποτέλεσμα τα χαμηλά επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία του θύλακα της τρίχας. Το συμπλήρωμα σιδήρου πρέπει να συνοδεύεται από συμπλήρωμα βιταμίνης C, καθώς η βιταμίνη βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό μας.

Διαβάστε επίσης:

Κουίζ: Πόσα γνωρίζετε για την προστασία από τον ήλιο;

Οδηγός ομορφιάς: Πώς να επιλέξετε τη σωστή ενυδατική

Τα 6 λάθη που κάνετε με το σίδερο ισιώματος