ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Πέντε μυστικά για στητό και σφριγηλό στήθος

Το γυναικείο στήθος θεωρείται ανέκαθεν ένα σύμβολο θηλυκότητας. Τόσο το μέγεθος, όσο και το σχήμα του αποτελούν στοιχεία της γυναικείας «παρουσίας». 

Πέντε μυστικά για στητό και σφριγηλό στήθος

Όταν αρχίζει να χάνει το νεανικό του σχήμα και τη σφριγηλότητά του επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της γυναίκας.

Το πέρασμα του χρόνου και το μέγεθος των μαστών είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση του στήθους. Υπάρχουν όμως κάποιες απλές ενέργειες που μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα καθημερινά για να διατηρήσει νεανικό το στήθος της;

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Aesthetic Surgery Journal, ερεύνησε αρκετούς εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να διατηρήσουν τους γυναικείους μαστούς σε καλή κατάσταση.

Τα συμπεράσματα της έρευνας έδειξαν ότι:

1. Καθημερινή χρήση ενυδατικών κρεμών στους μαστούς συνδέεται από σημαντικά λιγότερες ρυτίδες σε αυτήν την περιοχή.

2. Γυναίκες που λαμβάνουν υποκατάστατα ορμονών μετά την εμμηνόπαυση διατηρούσαν μαστούς με καλύτερο σχήμα, προβολή, μέγεθος, σχήμα θηλής και μέγεθος θηλής.

3. Οι γυναίκες, που έχουν θηλάσει τα παιδιά τους, έχουν καλύτερη ποιότητα δέρματος. Όμως έχουν χειρότερη εμφάνιση του σχήματος και του μεγέθους της θηλής τους.

4. Παράγοντες και συνήθειες όπως το αλκοόλ, οι πολλαπλές εγκυμοσύνες, το μεγάλο σωματικό βάρος συντελούν στην επιδείνωση της εμφάνισης των μαστών.

5. Η μη χρήση στηθόδεσμου ή η χρήση στηθόδεσμου πολύ φαρδύτερου από το μέγεθος του μαστού, έχει αρνητικές συνέπειες στο σχήμα του μαστού.

Η μελέτη έγινε από τους ερευνητές Hooman T. Soltanian, MD, of University Hospitals Case Medical Center and Case Western Reserve University School of Medicine in Cleveland.

Οι ερευνητές απευθύνθηκαν σε 161 ζευγάρια δίδυμων γυναικών που προέρχονταν από ένα ωάριο, δηλαδή ήταν ολόιδιες με μέση ηλικία τα 47,6 έτη.

Αθανάσιος Χριστόπουλος
Πλαστικός Χειρουργός
Επιστημονικός Διευθυντής
Κέντρου Πλαστικής & Αισθητικής Χειρουργικής & Laser
"ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ"