ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Νικήστε τις ρυτίδες με έλαιο καρύδας

Οι ρυτίδες είναι φυσικό επακόλουθο της διαδικασίας γήρανσης, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά! Υπάρχουν δεκάδες επεμβατικές, μη επεμβατικές αλλά και απόλυτα φυσικές λύσεις για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των ρυτίδων του προσώπου.

Νικήστε τις ρυτίδες με έλαιο καρύδας

Οι ρυτίδες εμφανίζονται λόγω της σταδιακής απώλειας ελαστικότητας της επιδερμίδας. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η γρήγορη απώλεια βάρους αλλά και η έλλειψη βιταμίνης Ε επιταχύνουν δραματικά τη διαδικασία αυτή.

Το έλαιο καρύδας παρέχει προστασία στην επιδερμίδα από τους εξωτερικούς παράγοντες που συμβάλλουν στη γήρανση και την εμφάνιση των ρυτίδων. Το έλαιο καρύδας έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν την επιδερμίδα να αναζωογονείται και να αποκαθιστά ταχύτερα τις βλάβες. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και βιταμινών που κάνουν το δέρμα πιο σφριγηλό.

Το έλαιο καρύδας ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος και «κλειδώνει» την υγρασία, προλαμβάνοντας την ξηρότητα που οφείλεται συνήθως στην έλλειψη βιταμινών. Επίσης, η αντιοξειδωτική του δράση προλαμβάνει το σχηματισμό των ελεύθερων ριζών, βασική αιτία της πρόωρης γήρανσης. Τέλος, το έλαιο βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος και στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.

Λίγες σταγόνες την ημέρα αρκούν για να διατηρήσετε το δέρμα σας σφριγηλό και νεανικό ενάντια στο χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Ρυτίδες έκφρασης: Τι αποκαλύπτουν για το χαρακτήρα
Νικήστε τις ρυτίδες με 3 φυσικές συνταγές
10+1 χρυσοί κανόνες για να αποφύγετε τις ρυτίδες!