ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Οι μοναδικές αντιγηραντικές ιδιότητες της λεβάντας

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά βότανα αντιγήρανσης, αλλά υπάρχει ένα που σίγουρα ξεχωρίζει και το οποίο πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να παραβλέπουν ή να μην γνωρίζουν αρκετά για αυτό.

Οι μοναδικές αντιγηραντικές ιδιότητες της λεβάντας

Η λεβάντα είναι γνωστή κυρίως για το άρωμά της, αλλά στην πραγματικότητα έχει πολλές άλλες ιδιότητες που την καθιστούν ένα από τα κορυφαία βότανα αντιγήρανσης, ειδικά όταν πρόκειται για το αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Δείτε τις μοναδικές ιδιότητες της λεβάντας:

Υγεία του πεπτικού συστήματος

Τα βότανα συχνά χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η ναυτία, τα εντερικά αέρια και οι στομαχικές διαταραχές και η λεβάντα δεν αποτελεί εξαίρεση. Μάλιστα, χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ως μια φυσική θεραπεία για την προώθηση της υγείας του πεπτικού συστήματος, επειδή βελτιώνει την εντερική λειτουργία, ενισχύοντας τη ροή της χολής από το ήπαρ και καταπολεμώντας τα βακτηρίδια, που μπορεί να συσσωρευτούν στα έντερα.

Τριχόπτωση

Η λεβάντα μπορεί να είναι σε θέση να αντιστρέψει την απώλεια τριχών, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που πάσχουν από γυροειδή αλωπεκία. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το 44% των ασθενών που εφαρμόζουν τοπικά αιθέριο έλαιο λεβάντας, σε συνδυασμό με άλλα αιθέρια έλαια που προέρχονται από διαφορετικά βότανα αντιγήρανσης, μέσα σε 7 μήνες σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη των μαλλιών τους, σε σχέση με όσους δεν κάνουν χρήσηαιθέριων ελαίων. Παρά το γεγονός ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθεί αν ήταν ή όχι συγκεκριμένα η λεβάντα ή ο ειδικός συνδυασμός των βοτάνων, δεν υπήρξαν ανεπιθύμητες παρενέργειες από την τοπική χρήση της λεβάντας, οπότε τι έχετε να χάσετε να τη δοκιμάσετε;

Ύπνος

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον ύπνο όσο μεγαλώνουν. Μια μελέτη έδειξε ότι όταν οι συμμετέχοντες κοιμόντουσαν σε χώρο αρωματισμένο ελαφρά με λεβάντα, είχαν 20% καλύτερο ύπνο από εκείνους που κοιμόντουσαν με άλλο άρωμα (γλυκό αμυγδαλέλαιο). Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η εισπνοή αιθέριου ελαίου λεβάντας, πριν πάτε για ύπνο μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερο, πιο υγιή ύπνο. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν επίσης ότι είχαν περισσότερη ενέργεια το πρωί μετά την εισπνοή λεβάντας.

Χαλάρωση

Έρευνες έχουν δείξει ότι η λεβάντα έχει μια κατευναστική επίδραση, που προωθεί τη χαλάρωση και βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης. Άλλη μελέτη έδειξε ότι όταν οι συμμετέχοντες μύριζαν λάδι λεβάντας για τρία λεπτά, αισθάνονταν πιο χαλαροί και είχαν μειωμένο επίπεδο άγχους και στρες.

Αρτηριακή πίεση και κυκλοφορία του αίματος

Επειδή το άρωμα της λεβάντας προωθεί τη χαλάρωση, έχει επίσης θετική επίδραση στον τρόπο που λειτουργεί το σώμα σας. Μια μελέτη σχετικά με τις επιπτώσεις του ελαίου λεβάντας στο κεντρικό νευρικό σύστημα του σώματος αποκάλυψε ότι η μυρωδιά αυτή μειώνει σημαντικά την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Αυτό είναι σημαντικό, επειδή όσοι αδυνατούν να διαχειριστούν την υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή, καρδιακή νόσο, νεφρική νόσο και να έχουν μειωμένη λειτουργία του εγκεφάλου και αρτηριακές βλάβες.

Διαβάστε επίσης:

Κολπικό λίφτινγκ: Η νέα τρέλα στην Αντιγήρανση

Είναι δυνατό να πεθάνουμε από βαθιά γεράματα;

«Διαστημική» περιποίηση προσώπου με υπέρυθρη ακτινοβολία (vid)

Γκρίζα μαλλιά; Αυτές οι βιταμίνες και τα μέταλλα θα σας σώσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ