ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Μπότοξ: Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα

Οι ενέσεις μπότοξ είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής αισθητική επέμβαση για την αντιμετώπιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών του προσώπου.

Μπότοξ: Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα

Οι ενέσεις περιλαμβάνουν διάφορες μορφές της βοτουλινικής τοξίνης (botulinum toxin) και στοχεύουν στην προσωρινή παράλυση των μυών.

Πέραν του αισθητικού αποτελέσματος που παρέχουν, οι ενέσεις μπότοξ βρίσκουν και άλλες εφαρμογές στο χώρο της Ιατρικής, καθώς έχει αποδειχθεί πως βοηθούν στην αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας (υπερβολική εφίδρωση), της υπερδιέγερσης της ουροδόχου κύστης κ.α.

Η βοτουλινική τοξίνη μπολοκάρει συγκεκριμένα σήματα που αποστέλλουν τα νεύρα, κυρίως σήματα που δίνουν εντολή στους μύες να κάνουν συσπάσεις.

Οι ενέσεις μπότοξ είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που επιτρέπει τη συνέχιση των καθημερινών δραστηριοτήτων αμέσως μετά τη συνεδρία.

Το αποτέλεσμα είναι συνήθως εμφανές λίγες ημέρες μετά τη συνεδρία. Ανάλογα με την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται η ένεση και την έκταση του προβλήματος, η επίδραση του μπότοξ διαρκεί από 3 έως 12 μήνες. Για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα, απαιτείται να επαναλαμβάνεται η χορήγηση των ενέσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε τροφές για να μείνετε πάντα νέοι
Νήματα PDO: Η τελευταία τάση στις μη επεμβατικές αντιγηραντικές μεθόδους
Ρυτίδες: Αντιμετώπιση σε 7 βήματα