ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Τρεις τροφές για να κρατήσεις μακριά τις ρυτίδες

Οι διατροφικές επιλογές επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εμφάνισή σας.

Υιοθετώντας ένα υγιεινό τρόπο ζωής που προϋποθέτει την προστασία από τον ήλιο, την αποχή από το κάπνισμα, την καλή ενυδάτωση του οργανισμού και την κατάλληλη διατροφή, προστατεύετε το δέρμα σας και καταπολεμάτε τα σημάδια του χρόνου.

Ντομάτα

Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, C και Κ, καλίου και μαγγανίου. Επίσης, είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη Ε (α-τοκοφερόλη), θειαμίνη, νιασίνη, βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, φώσφορο, χαλκό και β-καροτένιο.
Λόγω της υψηλής της περιεκτικότητας σε λυκοπένιο, μια χρωστική ένωση που της προσδίδει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Η απορρόφηση του λυκοπενίου είναι υψηλότερη όταν η ντομάτα είναι μαγειρεμένη και συνοδεύεται από ελαιόλαδο.

Κόκκινες πιπεριές

Τα λαχανικά κόκκινου ή σκούρου πορτοκαλί χρώματος είναι φορτωμένα με τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α και Ε, καθώς και με βιοφλαβονοειδή. Οι συγκεκριμένες ουσίες είναι γνωστές για την ικανότητά τους να ενυδατώνουν και να θεραπεύουν το δέρμα. Οι ευεργετικές ιδιότητες των κόκκινων πιπεριών οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C.

Σολομός

Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία κρατούν μακριά τις ρυτίδες συμμετέχοντας στη σύνθεση της προστατευτικής κεράτινης στιβάδας του δέρματος. Επίσης προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες, οι οποίες κρατούν μακριά τις επιβλαβείς ουσίες. Είναι επίσης πλούσιος σε βιταμίνη Ε, που συμβάλλει στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος και ενισχύει την ανθεκτικότητά του.

Διαβάστε επίσης:

Το αγαπημένο λαχανικό που αυξάνει το κολλαγόνο και ξανανιώνει το δέρμα

Αυτά είναι τα απόλυτα τρόφιμα και ποτά κατά της γήρανσης

Γιατί το γυναικείο δέρμα είναι πιο ευάλωτο στο χρόνο;

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved