ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Λίφτινγκ όρχεων: Η επέμβαση που «απογειώνει» την ανδρική αυτοπεποίθηση

Παρότι συγκαταλέγεται στις επεμβάσεις-ταμπού στη χώρα μας, όλο και περισσότεροι άνδρες ηλικίας 45-55 ετών απευθύνονται σήμερα στον πλαστικό για να βελτιώσουν την εικόνα των γεννητικών οργάνων τους και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Λίφτινγκ όρχεων: Η επέμβαση που «απογειώνει» την ανδρική αυτοπεποίθηση

Το λίφτινγκ όσχεου ή «σιδέρωμα όσχεου» ή «balls ironing», είναι μια χειρουργική επέμβαση που παλαιότερα γινόταν για την αποκατάσταση του όσχεου, δηλαδή του δέρματος των όρχεων, μετά από καρκίνο ή υδροκήλη.

Μεγέθυνση ή κοινώς ξεχείλωμα του οσχεϊκού σάκου όμως, προκαλεί και η γήρανση. Το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται ερεθισμός στο όσχεο και στο εσωτερικό των μηρών.

Μερικοί άνδρες νιώθουν δυσφορία με τα στενά εσώρουχα και τα ρούχα, ενώ άλλοι παραπονούνται για χρόνιο πόνο στους όρχεις.

Εκτός των ιατρικών λόγων, το ισχυρότερο κίνητρο για να τολμήσει κάποιος άνδρας τη συγκεκριμένη επέμβαση, είναι η διόρθωση της εικόνας του «κρεμασμένου» οσχέου και η τόνωση της αυτοπεποίθησής του.

man balls2

Η επέμβαση

Η επέμβαση είναι απλή, ελάχιστα επεμβατική, απαιτεί όμως εμπειρία και λεπτούς χειρισμούς για όσο το δυνατόν καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, αφαιρείται το περίσσιο δέρμα από το όσχεο και ανασηκώνονται οι όρχεις.

Η επέμβαση γίνεται στην οπισθοπλάγια επιφάνεια του οσχέου, διαρκεί 1-1,5 ώρα και απαιτεί ολιγόωρη νοσηλεία.

Ο ενδιαφερόμενος επιστρέφει κανονικά στην δουλειά του την επόμενη ημέρα. Τις πρώτες μέρες μπορεί να αισθάνεται σφίξιμο στην περιοχή, όχι όμως κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό. Μία εβδομάδα μετά μπορεί να επανέλθει στις αθλητικές του δραστηριότητες, καλό είναι όμως να αποφύγει τις έντονες σεξουαλικές επαφές.

Το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα μπορεί να συνδυαστεί αργότερα με λέιζερ αποτρίχωση και περαιτέρω «λείανση» των πτυχών.

Η παραγωγή σπέρματος δεν επηρεάζεται από την διαδικασία αφού αφαιρείται μόνο η περίσσεια του δέρματος ώστε να επιστρέψουν οι όρχεις σε υψηλότερη θέση αλλά συνεχίζουν να είναι μακριά από το σώμα ώστε να είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία για την σπερματογένεση.

Διαβάστε επίσης:

Παράγοντες που συμβάλλουν στη συρρίκνωση των όρχεων

Τι φανερώνουν οι όρχεις του άνδρα για την υγεία του

Πόνος στους όρχεις: Δείτε τι μπορεί να τον προκαλεί