ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Νεανική επιδερμίδα: Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε

H υπεριώδης ακτινοβολία, το άγχος, το κάπνισμα, η διατροφή και ο τρόπος ζωής σας συμβάλλουν σημαντικά στη διαδικασία γήρανσης, προκαλώντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Νεανική επιδερμίδα: Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε

Πώς μπορείτε λοιπόν να διατηρήσετε φρέσκια και λαμπερή την επιδερμίδα σας; Ξεκινήστε από τη διατροφή σας, επιλέγοντας τροφές που θα τονώσουν τον οργανισμό σας και περιορίζοντας τις ουσίες που καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, που διατηρούν το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό.

Καταναλώστε τρόφιμα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά όπως οι ντομάτες (λυκοπένιο), τα μούρα (πολυφαινόλες), τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά (βιταμίνη Ε) και το σπανάκι (καροτενοειδή) μπορούν να περιορίσουν τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Συνδυάστε το γεύμα σας με μερικά φλιτζάνια πράσινο τσάι (κατεχίνες) και καφέ (καφεϊκό οξύ) για μία πρόσθετη τόνωση του οργανισμού σας!

trofes

Πείτε «ναι» στις αντιφλεγμονώδεις τροφές

Προσθέτοντας τρόφιμα πλούσια σε καροτενοειδή φυτικά συστατικά όπως το λυκοπένιο (ντομάτες, καρπούζι), η λουτεΐνη (κολοκύθα, φιστίκια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά) και η ζεαξανθίνη (μαϊντανός, κέιλ, κρόκος αυγού), θα αντλήσετε τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ουσίες που χρειάζεστε. Τα τρόφιμα πλούσια σε ψευδάργυρο, σελήνιο και χαλκό όπως οι φακές, τα αυγά, η μαύρη σοκολάτα και τα αμύγδαλα είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τον σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστίνης και βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής.

Τροφές κατά της γλυκοζυλίωσης

Τα τρόφιμα που περιορίζουν τις απότομες μεταβολές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό των ουσιών που καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

Πιο συγκεκριμένα, τα μήλα, τα σπαράγγια, τα σύκα, το σέλινο, οι πράσινες πιπεριές, το κουνουπίδι και τα κρεμμύδια έχουν αποδειχθεί ότι καταπολεμούν τη διαδικασία της γλυκοζυλίωσης. Πρόκειται για μία φυσική διαδικασία γήρανσης του οργανισμού, ενώ τα παράγωγά της που ονομάζονται εν συντομία AGES (Advanced Glycation End Products) καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, που διατηρούν το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό.

Τα λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες όπως οι αγκινάρες και το μπρόκολο, καθώς και τα βότανα και τα μπαχαρικά, όπως η κανέλα, το τζίντζερ, ο κουρκουμάς, το σκόρδο, το φασκόμηλο, το θυμάρι και το σέλινο, μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να εμποδίσουν τις ουσίες που καταστρέφουν το κολλαγόνο.

Πηγή: mindandbodygreen.com

Διαβάστε επίσης:

Οι 6 καθημερινές συνήθειες που σου προκαλούν ρυτίδες

Αντιγήρανση: 5 κατηγορίες τροφών που αντιστρέφουν τις επιπτώσεις του χρόνου

6 ενδείξεις ότι το σώμα σου γερνάει πιο γρήγορα από σένα (pics)

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών της 7ης Ιουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις Εθνικές Εκλογές 2019