ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Γιατί πρέπει να φοράτε αντηλιακή κρέμα στο λαιμό

Tο κλειδί για την υγιή γήρανση του δέρματος είναι η προληπτική φροντίδα, όσο δύσκολο και αν είναι κάποιες φορές να βρείτε το κίνητρο για να ακολουθήσετε μια ρουτίνα ομορφιάς.

Γιατί πρέπει να φοράτε αντηλιακή κρέμα στο λαιμό
Beautiful face of young caucasian woman with perfect healthy skin, isolated. Pretty white model caring of face. Beauty treatment concept. Skin care concept. Bigstock

Ακόμη και αν δεν ανησυχείτε για τη γήρανση της επιδερμίδας σας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα σημάδια της θα γίνουν σύντομα ορατά αν παραλείπετε να φοράτε κρέμα με δείκτη προστασίας.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μην παραλείπετε να φοράτε αντηλιακό και στο λαιμό σας.

Πέρυσι, η επιθεώρηση της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας δημοσίευσε μια μελέτη που περιελάμβανε τη φωτογραφία μιας 92χρονης γυναίκας που φορούσε αντηλιακό στο πρόσωπο αλλά όχι στον λαιμό της για περισσότερα από 40 χρόνια.

Πριν από λίγες μέρες, αυτή η φωτογραφία έγινε viral στο TikTok και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η φωτογραφία είχε τόσο μεγάλη απήχηση, επειδή η διαφορά στο επίπεδο φωτογήρανσης είναι πολύ έντονη.

Η ηλιακή ακτινοβολία προκάλεσε σοβαρή βλάβη στο λαιμό με αποτέλεσμα περισσότερες ρυτίδες, πανάδες γήρατος και χαλάρωση της επιδερμίδας.

epidermida-giransi.jpg

Η γήρανση του δέρματος διαφέρει από άτομο σε άτομο, γι' αυτό μπορεί να είναι δύσκολη η σύγκριση δύο ατόμων με διαφορετικές συνήθειες ηλιοπροστασίας. Η συγκεκριμένη φωτογραφία ωστόσο, αποτελεί το τέλειο παράδειγμα του πώς μπορεί να γίνει η επιδερμίδα στα σημεία που εφαρμόζετε αντηλιακό και εκεί που δεν το κάνετε.

Παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για την ανάγκη καθημερινής χρήσης αντηλιακού, έρευνες δείχνουν ότι μόλις το 11% των Αμερικανών το πράττει.

Βασικοί κανόνες προστασίας από τον ήλιο

  • Όσο υψηλός και αν είναι ο δείκτης προστασίας, δεν πρέπει να μένετε πολύ χρόνο κάτω από τον ήλιο.
  • Από την άλλη, δεν χρειάζεται να φοβάστε την έκθεση, αφού το ηλιακό φως είναι ζωτικής σημασίας για την ευεξία από τη στιγμή που σχετίζεται με τον κιρκάδιο ρυθμό.
  • Μην παραλείπετε να ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε δύο ώρες όταν είστε στον ήλιο.
  • Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε αντηλιακό στα χείλη και το τριχωτό της κεφαλής.
  • Μην αμελείτε τις κρεατοελιές.

Πηγή: mindbodygreen.com