ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Το σημείο G δεν υπάρχει, αποφάνθηκαν οι επιστήμονες

Οριστικό τέλος στην πολυετή αναζήτηση του περίφημου σημείου G φαίνεται πως βάζουν Αυστραλοί επιστήμονες, καθώς διαπίστωσαν ότι ανατομικά δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σημείο στο γυναικείο σώμα που να εκτοξεύει την ερωτική απόλαυση και να εγγυάται τον οργασμό.

Το σημείο G δεν υπάρχει, αποφάνθηκαν οι επιστήμονες

Το σημείο G πήρε το όνομά του από τον Γερμανό γυναικολόγο Ερνστ Γκραίφενμπεργκ, ο οποίος το 1950 ισχυρίστηκε ότι μια περιοχή με επιφάνεια 2×1,5 εκατοστά που βρίσκεται εσωτερικά στον κόλπο είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στο άγγιγμα και αποτελεί πιθανώς την απόλυτη ερωτογενή ζώνη του γυναικείου σώματος.

g spot

Το τέλος ενός επίμονου σεξουαλικού μύθου;

Οι ερευνητές το Νοσοκομείου Ώστιν στη Μελβούρνη αναφέρουν πως η μελέτη τους αποδεικνύει «χωρίς καμία αμφιβολία», όπως οι ίδιοι λένε, ότι δεν υπάρχει ανατομικά καμία δομή που να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του σημείου G.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό αφού πραγματοποίησαν λεπτομερή ανατομική εξέταση στους ιστούς των γεννητικών οργάνων 13 γυναικών που είχαν χάσει τη ζωή τους σε ηλικία 32 έως 97 ετών (τα αίτια του θανάτου τους δεν αναφέρονται στη μελέτη). Οι εξετάσεις απέτυχαν να εντοπίσουν κάποια διακριτή ανατομική δομή στα τοιχώματα του κόλπου στην περιοχή που ήταν μέχρι τώρα γνωστή ως σημείο G.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Δρ Νέιθαν Χόαγκ, η όποια ευχάριστη αίσθηση προκύπτει από τη διέγερση της περιοχής αυτής προέρχεται πιθανότατα από τη διέγερση της κλειτορίδας, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση, παρά από το υποτιθέμενο σημείο G. «Το βασικό εύρημα που προέκυψε από την ανατομική ανάλυση είναι ότι το σημείο G, στη μορφή που αρχικά παρατηρήθηκε από τον Γκραίφενμπεργκ και που στη συνέχεια έγινε εξαιρετικά δημοφιλής, δεν υφίσταται ως ξεχωριστή ανατομική δομή».

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται αναλυτικά στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

Οι αμφιβολίες παραμένουν

Αυτό που ο Γκραίφενμπεργκ περιέγραψε ήδη από το 1950 πήρε τελικά το όνομα σημείο G από τους επιστήμονες το 1981. Έκτοτε, έχει μπει στη μακρά λίστα με τα μεγάλα μυστήρια της ζωής, μαζί με το Τέρας του Λοχ Νες και το Άγιο Δισκοπότηρο.

Αμέτρητα βιβλία και άρθρα έχουν γραφτεί γι’ αυτό, με τα περισσότερα να αφορούν «οδηγίες» προς τους άντρες για το πώς να το βρουν εύκολα και γρήγορα αλλά και πώς να το διεγείρουν.

Σχολιάζοντας τα νέα ευρήματα, η Ρεμπέκα Ντάκιν, γνωστή ως «Η Μεγάλη Βρετανίδα Sexpert», αναφέρει: «Οι επιστήμονες μπορεί να μη βρήκαν αποδείξεις για την ύπαρξη του σημείου G, όμως εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπάρχει. Ρωτήστε όποια γυναίκα θέλετε και θα σας πει και η ίδια ότι οι ερευνητές κάνουν λάθος. Υπάρχει μια περιοχή στην μπροστινή πλευρά του τοίχους του κόλπου, περίπου 5 εκατοστά από την είσοδο του κόλπου, που η υφή της μοιάζει με αυτή του καρυδιού. Η διέγερση αυτής της περιοχής οδηγεί σε ένα πολύ διαφορετικό είδος οργασμού. Η νέα μελέτη δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως ‘συγχωροχάρτι’ από τους άντρες. Αν δεν έχουν βρει ακόμα το σημείο G, πρέπει απλώς να συνεχίσουν να ψάχνουν».

Πηγή: New York Post

Διαβάστε επίσης:

Σημείο Α & γυναικείος οργασμός

Μύθος το σημείο G – Υπάρχει όμως το σημείο CUV

Γνωρίστε την «τεχνική της ευθυγράμμισης» που εγγυάται τον οργασμό (εικόνα)