ΥΓΕΙΑ

Λοίμωξη στα νεφρά: Τα 8 συμπτώματα-κλειδιά που την ξεχωρίζουν από μια απλή ουρολοίμωξη

Εάν σας έχει τύχει ποτέ να πάθετε ουρολοίμωξη, γνωρίζετε πολύ καλά τα ενοχλητικά συμπτώματα που προκαλεί, όπως το κάψιμο κατά την ούρηση και η ανελέητη συχνουρία.

Λοίμωξη στα νεφρά: Τα 8 συμπτώματα-κλειδιά που την ξεχωρίζουν από μια απλή ουρολοίμωξη

Αν δε οι ουρολοιμώξεις είναι για εσάς συχνό πρόβλημα, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ίδια περίπου συμπτώματα υποδεικνύουν και ένα σοβαρότερο πρόβλημα: μια λοίμωξη των νεφρών.

Οι λοιμώξεις των νεφρών είναι σπάνιες στα υγιή άτομα και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αποτέλεσμα μιας ουρολοίμωξης. «Εφόσον εκδηλώνονται και άλλα συμπτώματα πέρα από το κάψιμο, τη συχνουρία και την επιτακτική ανάγκη για ούρηση, είναι πολύ πιθανό η λοίμωξη να έχει αρχίσει να εξαπλώνεται πέραν της κύστης» τονίζει η Δρ Στέισι Λάιζμαν, παθολόγος-νεφρολόγος στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης. «Στην περίπτωση αυτή λέμε πως υπάρχει ανιούσα λοίμωξη, επειδή κυριολεκτικά η λοίμωξη ανεβαίνει από την ουροδόχο κύστη προς τα νεφρά».

Αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από τα συμπτώματα λοίμωξης των νεφρών που αναφέρονται στην παρακάτω gallery, επισκεφτείτε άμεσα τον γιατρό σας.

Να σημειωθεί ότι οι λοιμώξεις των νεφρών αντιμετωπίζονται με τη λήψη αντιβίωσης και υποχωρούν σε διάστημα περίπου μίας εβδομάδας.

Πηγή: womenshealthmag.com

Δείτε κι αυτό:

Ουρολοίμωξη ή πέτρες στα νεφρά; Ποια είναι τα συμπτώματα σε κάθε περίπτωση (πίνακας)

Σεξ & ουρολοίμωξη: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ουρολοίμωξη: 6 τρόποι άμεσης αντιμετώπισης