ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλες ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων στο νοσ. Άμφισσας

Για εικόνα εγκατάλειψης του νοσοκομείου Άμφισσας και σημαντικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο νοσηλευτικό ίδρυμα κάνει λόγο σε νέα ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλες ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων στο νοσ. Άμφισσας

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το νοσοκομείο Άμφισσας εξυπηρετεί μόνιμο πληθυσμό 35.000 κατοίκων, δύο σωφρονιστικά καταστήματα (Μαλανδρίνου και Άμφισσας), καθώς και τους χιλιάδες επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων, του χιονοδρομικού κέντρου και των γύρω παραθαλάσσιων περιοχών.

«Παρά ταύτα, έχει εγκαταλειφτεί στην τύχη του, αντιμετωπίζοντας σημαντικές ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων. Η Παθολογική Κλινική 25 κλινών έχει κλείσει λόγω έλλειψης παθολόγων και τα περιστατικά διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία. Υπηρετεί μόνο ένας Διευθυντής Συντονιστής Παθολόγος και κανένας άλλος» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Η Καρδιολογική Κλινική καταργήθηκε και όλα τα καρδιολογικά περιστατικά διακομίζονται με κίνδυνο της ζωής τους. Υπηρετεί μία μόνιμη και ένας επικουρικός καρδιολόγος, ενώ το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά και είναι αδύνατον να καλύψουν τις εφημερίες.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπολειτουργεί. Υπάρχει μόνο ένας Διευθυντής Νεφρολόγος, με μετακίνηση από το Νοσοκομείο της Λαμίας, ο οποίος λειτουργεί τη Μονάδα μόνο Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ τις υπόλοιπές ημέρες η Μονάδα είναι κλειστή.

Τι λειτουργία νοσοκομείου είναι αυτή, όταν δεν υπάρχει Παθολογική και Καρδιολογική Κλινική και υπολειτουργεί η Μ.Τ.Ν.; Το νοσοκομείο πια λειτουργεί ως κέντρο διακομιδών των ασθενών με κίνδυνο της ζωής τους για τα έκτακτα περιστατικά».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου (δείτε εδώ), ο Προϊστάμενος Παραϊατρικών Επαγγελμάτων εργάζεται μόνο την νύκτα, επομένως δεν δύναται να συντονίζει και να εποπτεύει αποτελεσματικά το εν λόγω Τμήμα.