Ο καλός καθαρισμός προσώπου είναι must

Η φροντίδα του προσώπου μας αποτελεί αναμφίβολα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και ο καθαρισμός του, το θεμέλιο για μία υγιή επιδερμίδα, χωρίς ρύπους και ίχνη μακιγιάζ. Ποια είναι όμως τα κατάλληλα βήματα για έναν αποτελεσματικό καθαρισμό προσώπου;

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι η επιλογή του κατάλληλου καθαριστικού προσώπου που είναι ιδανικό για τον δικό μας μοναδικό τύπο επιδερμίδας. Εάν για παράδειγμα, αντιμετωπίζεις προβλήματα όπως ακμή ή λιπαρότητα, τότε υπάρχουν για εσένα ιδανικά καθαριστικά προσώπου για ακμή, που εξειδικεύονται στην αντιμετώπιση τους. Δοκίμασε ένα καθαριστικό gel προσώπου με εκχύλισμα αλόης και οξέα φρούτων. Τα αντιβακτηριακά συστατικά θα βοηθήσουν στον έλεγχο της λιπαρότητας και στη μείωση των ρύπων, ενώ η αλόη θα καταπραΰνει, θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σου κα θα αναδείξει τη φυσική της λάμψη.

Μετά από μία μέρα γεμάτη δράση και έντονο μακιγιάζ, ο σωστός καθαρισμός προσώπου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Δοκίμασε ένα καθαριστικό προσώπου με ενυδατικά συστατικά όπως το εκχύλισμα βαμβακιού και τη γλυκερίνη, τα οποία θα αφαιρέσουν απαλά κάθε ίχνος μακιγιάζ από το πρόσωπό σου και θα αναζωογονήσουν την επιδερμίδα σου. Οι ενυδατικές ιδιότητες θα διατηρήσουν την επιδερμίδα σου απαλή, ενυδατωμένη και χωρίς ερεθισμούς, έτοιμη για την εφαρμογή των υπόλοιπων προϊόντων φροντίδας του προσώπου σου.

Ακόμη, αν ανήκεις στην κατηγορία που απολαμβάνει το έντονο μακιγιάζ και τις παραλλαγές του μην ξεχνάς τη σημασία της διαδικασίας του διπλού καθαρισμού. Μέχρι δηλαδή να φύγει κάθε ίχνος μακιγιάζ και να νιώσεις την επιδερμίδα σου καθαρή και απαλλαγμένη. Αυτό δε σημαίνει ότι χρειάζεσαι βαριά προϊόντα καθαρισμού. Ένας απαλός καθαρισμός με ένα αδιάβροχο καθαριστικό λάδι θα απομακρύνει αποτελεσματικά το μακιγιάζ και τους ρύπους, ενώ ο δεύτερος καθαρισμός με ένα αφρό ή ένα gel θα καθαρίσει βαθιά τους πόρους και θα απομακρύνει κάθε ίχνος υπολειμμάτων.

Επίσης, όταν μιλάμε για τον σωστό καθαρισμό του προσώπου, είναι σημαντικό να ακολουθούμε μία σταθερή και συνεπή ρουτίνα περιποίησης. Για παράδειγμα, ξεκίνα βρέχοντας το πρόσωπό σου, άπλωσε στα χέρια σου το επιλεγμένο σου καθαριστικό gel προσώπου και κάνε αφρό. Στη συνέχεια, κάνε απαλές κυκλικές κινήσεις εφαρμόζοντάς το σε όλο σου το πρόσωπο. Τέλος, ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό απομακρύνοντας κάθε ρύπο και ίχνος μακιγιάζ.

Extra tip: Μετά τον καθαρισμό του προσώπου σου, μην σκουπίσεις το πρόσωπό σου με πετσέτα. Για αλλαγή, χρησιμοποιείσαι βαμβάκια ντεμακιγιάζ για να στεγνώσεις την επιδερμίδα σου και απόλαυσε το πιο καθαρό και απαλό αποτέλεσμα.

Τέλος, μην ξεχνάς πως μετά από έναν καλό και βαθύ καθαρισμό προσώπου, η επιδερμίδα σου χρειάζεται να «ξεδιψάσει» και να ενυδατωθεί. Γι’ αυτό, για μία ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης, άπλωσε κατά μήκος του προσώπου σου την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα. Με αυτόν τον τρόπο, η επιδερμίδα σου θα παραμείνει απαλή και λαμπερή κάθε μέρα.

Δοκιμασμένη συνταγή επιτυχίας και πρόταση δική μας: Η σειρά καθαρισμού της Cerave. To Foaming Cleanser Καθαριστικό Gel και το Hydrating Cleanser Κρέμα Καθαρισμού Προσώπου και Σώματος που καθαρίζουν και ενυδατώνουν, χωρίς να διαταράσσουν τον επιδερμιδικό φραγμό στο πρόσωπο και το σώμα. Και το Blemish Control Cleanser Gel Καθαρισμού Προσώπου για ατέλειες, ιδανικό για σμήγμα, καταπολεμάει τα μαύρα στίγματα και την εμφάνιση νέων.