Περιποιήσου το σώμα σου, όπως του αξίζει

Καθαρισμός και ενυδάτωση δέρματος, φροντίδα και προστασία της επιδερμίδας, όλα αποτελούν μια απολαυστική τελετουργία που όχι μόνο θρέφει το σώμα αλλά και τονώνει το πνεύμα.

Ας βυθιστούμε λοιπόν, στον κόσμο της περιποίησης και ας ανακαλύψουμε πώς μπορείς να φροντίσεις το σώμα σου από την κορυφή μέχρι τα νύχια, αφήνοντάς το λαμπερό και υγιές!

Εν αρχή είναι η ενυδάτωση

Το δέρμα σου αξίζει όλη την ενυδάτωση που μπορείς να του προσφέρεις, ειδικά αν το νιώθεις ελαφρώς αφυδατωμένο ή τραχύ. Πάρε, λοιπόν, την αγαπημένη σου λοσιόν ή ενυδατική σώματος και πρόσφερε στο δέρμα σου την θρέψη που λαχταράει.

Μετά το ντους, όταν το δέρμα σου είναι ακόμα νωπό, άπλωσε μια γενναιόδωρη ποσότητα ενυδατικής σε όλο το σώμα, κάνοντας μασάζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές που τείνουν να ξηραίνονται, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι φτέρνες. «Αιχμαλωτίζοντας» έτσι την υγρασία, το αφυδατωμένο δέρμα αποκαθίσταται και διατηρείται απαλό και ελαστικό όλη την ημέρα.

Πες «αντίο» στο τραχύ δέρμα

Εάν το δέρμα σου είναι τραχύ και παρουσιάζει κηλίδες, μη φοβάσαι, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξομαλύνεις τα συμπτώματα και να αποκαλύψεις τη φυσική του λάμψη. Η απολέπιση είναι το «κλειδί» για την εξάλειψη της τραχύτητας και την ανάδειξη λείας, μεταξένιας επιδερμίδας.

Χρησιμοποίησε ένα απαλό scrub σώματος ή ένα γάντι απολέπισης και τρίψε καλά το δέρμα σου, εστιάζοντας σε ιδιαίτερα τραχιές ή ξηρές περιοχές. Η απολέπιση, όχι μόνο αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και αποφράσσει τους πόρους, αλλά βοηθά και στην τόνωση της κυκλοφορίας, αφήνοντας το δέρμα φρέσκο και αναζωογονημένο.

Μετά την απολέπιση, εφάρμοσε μια πλούσια, ενυδατική κρέμα για να αναπληρώσεις τον δερματικό φραγμό και να αποκατασταθούν τα επίπεδα υγρασίας.Με τακτική απολέπιση και ενυδάτωση, σύντομα θα πεις «αντίο» στο τραχύ δέρμα, το οποίο θα δώσει τη θέση του σε μια λεία και λαμπερή επιδερμίδα.

Καθαρισμός σε βάθος

Φυσικά, καμία ρουτίνα περιποίησης δεν θα ήταν πλήρης χωρίς έναν καλό, παραδοσιακό καθαρισμό σώματος. Η απομάκρυνση των ακαθαρσιών και των επικαθίσεων, όχι μόνο διατηρεί το δέρμα φρέσκο και καθαρό, αλλά βοηθά και στην πρόληψη δερματικών προβλημάτων.

Επίλεξε ένα απαλό τζελ καθαρισμού ή αφρόλουτρο σώματος, σύμφωνα με τον τύπο και τις ιδιαιτερότητες του δέρματός σου. Είτε προτιμάς ένα αναζωογονητικό άρωμα εσπεριδοειδών είτε μια χαλαρωτική νότα λεβάντας, υπάρχουν επιλογές για κάθε γούστο.

Όταν κάνεις ντους, κάνε μασάζ στο δέρμα, δημιουργώντας πλούσιο αφρό. Ξέπλυνε καλά με ζεστό νερό και στέγνωσε το δέρμα σου με μια απαλή πετσέτα. Νιώσε την ένταση όλης της ημέρας να εξαφανίζεται, αφήνοντάς μια αίσθηση ανανέωσης και αναζωογόνησης από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Περιποίηση σώματος ή κάτι βαθύτερο;

Ο καθαρισμός σώματος είναι κάτι περισσότερο από μια ρουτίνα, είναι μια γνήσια εκδήλωση φροντίδας και αγάπης προς τον εαυτό σου.

Ανακάλυψε την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων Lipikar της La Roche-Posay: Καθαρισμός με το Lipikar Gel Lavant, καθημερινή ενυδάτωση με το γαλάκτωμα Lipikar Lait για το ξηρό δέρμα με έλλειψη άνεσης ή με το Lipikar Lait Urea 10% για το πολύ ξηρό, τραχύ δέρμα με αίσθηση τραβήγματος ή ακόμα και ξεφλούδισμα.