ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Επτά έξυπνα κόλπα που θα σας απαλλάξουν από τη δυσκοιλιότητα

Είναι αποδεδειγμένο ότι περίπου το 40% των ατόμων που πάνε ταξίδι, παρουσιάζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας επειδή δεν νιώθουν άνετα σε νέο περιβάλλον και αλλάζουν οι καθημερινές τους συνήθειες
Επτά έξυπνα κόλπα που θα σας απαλλάξουν από τη δυσκοιλιότητα

Είναι αποδεδειγμένο ότι περίπου το 40% των ατόμων που πάνε ταξίδι, παρουσιάζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας επειδή δεν νιώθουν άνετα σε νέο περιβάλλον και αλλάζουν οι καθημερινές τους συνήθειες. Οι αλλαγές στο ωράριο των γευμάτων και του ύπνου, καθώς και η επιρροή του jet lag από ένα μεγάλο ταξίδι, είναι μερικές μόνο από τις αιτίες δυσκοιλιότητας.

Αν ανήκετε και εσείς στα άτομα που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα συχνά, δείτε μερικούς έξυπνους τρόπους για να τα αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά.

-Κάντε έναν περίπατο μόλις ξυπνήσετε: Η ελαφριά άσκηση θα θέσει το γαστρενετερικό σας σύστημα σε λειτουργία. Η ακινησία είναι ένας λόγος που προκαλεί δυσκοιλιότητα, κάτι που, ίσως, έχετε παρατηρήσει πως συμβαίνει σε άτομα που είναι ξαπλωμένα για αρκετό καιρό σε κλίνες νοσοκομείων.

-Κάνετε στάσεις στο ταξίδι με το αυτοκίνητο: Μπορεί να θέλετε να περάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερο οι ώρες οδήγησης μέχρι τον προορισμό σας, αλλά η ακινησία για μεγάλο χρονικό διάστημα στρεσάρει το γαστρεντερικό σας σύστημα. Κάντε τακτικές ενδιάμεσες στάσεις, βγείτε από το αυτοκίνητο και “ξεπιαστείτε”.

-Φάτε μούρα με το πρωινό σας: Οι φυτικές ίνες που περιέχουν θα σας βοηθήσουν πολύ. Κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι συχνό φαινόμενο να ξεχνάμε να προσέχουμε τα γεύματά μας. Αυτό όμως επιδεινώνει το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας.

-Μπείτε πάλι στην γνωστή σας ρουτίνα: Αν στην καθημερινότητά σας ξυπνάτε στις 07:30 το πρωί, αλλά ξαφνικά σηκώνεστε 3 και 4 ώρες αργότερα, τότε αλλάζατε τόσο ριζικά και απότομα τις συνήθειες/ρουτίνες του οργανισμού σας, που,πιθανώς, να προκαλείτε τη δυσκοιλιότητα στον εαυτό σας.

-Πίνετε πολλά υγρά: Η αφυδάτωση είναι ένας σημαντικός παράγοντας που οδηγεί στην δυσκοιλιότητα. Ο οργανισμός προσπαθεί να κατακρατήσει όσα περισσότερα υγρά μπορεί, αν αντιληφθεί ότι δεν λαμβάνει αρκετό νερό.

Διαβάστε επίσης:

Οι βασικότερες αιτίες που πυροδοτούν τη δυσπεψία

Μην αφήνετε τα παιδιά να διψάσουν...

Οι πατάτες ανακουφίζουν όσους πάσχουν από το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου