ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πράσινο τσάι - καρκίνος του παγκρέατος: Σημειώσατε "1"

Μια νέα έρευνα δείχνει πως το πράσινο τσάι και τα εκχυλίσματά του να είναι σε θέση να μας βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου και ειδικότερα του καρκίνου του παγκρέατος.

Πράσινο τσάι - καρκίνος του παγκρέατος: Σημειώσατε "1"

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Biomedical Research στο Λος Άντζελες διαπίστωσαν ότι το EGCG, το ενεργό βιολογικό συστατικό του πράσινου τσαγιού, έχει την ικανότητα να αλλάξει τον μεταβολισμό των παγκρεατικών καρκινικών κυττάρων καταστέλλοντας τη δράση ενός ενζύμου που σχετίζεται με τον καρκίνο, το LDHA.

Οι επιστήμονες βρήκαν επίσης ότι ένας αναστολέας του ενζύμου, το οξαμικό, το οποίο είναι γνωστό για τη μείωση της δραστηριότητας του LDHA, διαταράσσει επίσης το μεταβολικό σύστημα των παγκρεατικών καρκινικών κυττάρων.

Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ. Wai-Nang Lee, υποστηρίζει ότι παλαιότερα πιστεύαμε πως η επέμβαση στον μοριακό μηχανισμό των καρκινικών κυττάρων είναι απαραίτητη για τη θεραπεία του καρκίνου, αλλά η συγκεκριμένη έρευνα απέδειξε ότι είναι δυνατό με τη βοήθεια της πολύτιμης ουσίας EGCG του πράσινου τσαγιού να αλλάξουμε το μεταβολικό σύστημα των καρκινικών κυττάρων και να περιορίσουμε την εξάπλωση της ασθένειας.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Metabolomics.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα

Δείτε πώς το γλυκό εκτός από υγιεινό μπορεί να είναι και μέρος κάθε διαιτολογίου

Τρία σημάδια ότι σας λείπουν φυτικές ίνες

Μυστικά για να διατηρήσετε το βάρος σας