ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χάστε ευκολότερα κιλά πίνοντας...

Και ποιος δεν προσπαθεί να ελέγξει το σωματικό του βάρος; Και ποιος δεν θα ήθελε να χάσει τα όποια περιττά κιλά ενδεχομένως έχει, με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο;

Χάστε ευκολότερα κιλά πίνοντας...

"Μαγικές" λύσεις δεν υπάρχουν και εκτός από την τακτική σωματική άσκηση και την ισορροπημένη υγιεινή διατροφή, το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να αυξήσει την κατανάλωση ορισμένων τροφών που λειτουργούν λιποδιαλυτικά.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The American Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι εκείνοι που πίνουν τακτικά τσάι χάνουν περισσότερο σωματικό βάρος σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν τσάι.

Μετά την ανάλυση διαφόρων επιμέρους ερευνών σχετικά με τις επιπτώσεις του πράσινου, του λευκού και του τσαγιού τύπου oolong στο σωματικό βάρος, Ολλανδοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι κατεχίνες και η καφεΐνη που περιέχει τσάι, συμβάλουν στην αύξηση των καύσεων του οργανισμού, με αποτέλεσμα αυτός να καίει περισσότερες θερμίδες.

Επιπλέον, αυτές οι χημικές ουσίες αυξάνουν την οξείδωση του λίπους (δηλαδή την διάσπασή του) στο σώμα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Jeffrey Blumberg, καθηγητής στην Σχολή Διατροφολογίας Friedman στο πανεπιστήμιο Tufts, επισήμανε ότι εκτός από την θετική του δράση στη μείωση του σωματικού βάρους, το τσάι κάνει καλό και στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι άνδρες καταβροχθίζουν το φαγητό τους;

Πριν ενδώσετε στο αλκοόλ, πιείτε άφθονο νερό...

Έτσι θα απαλλάξετε φρούτα και λαχανικά από φυτοφάρμακα

Σαφράν: Γιατί θεωρείται ελιξίριο ζωής