ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια είναι τα ιδανικά σνακ για την παραλία

Μια εκδρομή στη θάλασσα σίγουρα ανοίγει την όρεξη. Τόσο η ψυχική χαλάρωση όσο και η σωματική κόπωση μετά το μπάνιο δημιουργούν την επιθυμία για κατανάλωση φαγητού.

Ποια είναι τα ιδανικά σνακ για την παραλία

Για να μην πέσετε στην παγίδα της εύκολης και κατά πάσα πιθανότητα ανθυγιεινής λύσης, όπως κάποιου παχυντικού σνακ, που θα σας φορτώσει θερμίδες, φροντίστε να έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα από το σπίτι.

Φρούτα
Τα φρούτα αποτελούν ιδανικό σνακ για την παραλία. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες. Μπορούν να σας χορτάσουν και να σας γεμίσουν ενέργεια, χωρίς να σας φουσκώσουν. Προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα εποχής.

Μπάρες δημητριακών
Οι μπάρες δημητριακών που κυκλοφορούν στο εμπόριο με διάφορους συνδυασμούς και γεύσεις είναι μια εύκολη λύση για την παραλία. Εάν προσέχετε το βάρος σας, προτιμήστε τις μπάρες που είναι χαμηλές σε θερμίδες. Μια εναλλακτική λύση είναι και οι ρυζογκοφρέτες που είναι χαμηλές σε θερμίδες.

Σπιτικά σάντουιτς ή τοστ
Φτιάξτε το δικό σας σάντουιτς ή τοστ με τα υλικά της αρεσκείας σας. Έτσι και θα ξέρετε τι υλικά περιέχει, ώστε να αποφύγετε άχρηστες θερμίδες και θα χορτάσετε. Προτιμήστε ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο, στο οποίο μπορείτε να γαλοπούλα, ζαμπόν, κοτόπουλο, μπιφτέκι, τόνο, τυρί χαμηλών λιπαρών και βέβαια πολλά και διαφορετικά λαχανικά που θα δώσουν γεύση και πολύτιμα στοιχεία.

Μην ξεχνάτε ότι το πιο σημαντικό στην παραλία είναι η καλή ενυδάτωση. Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα. Εκτός από νερό μπορείτε επίσης να πίνετε παγωμένο τσάι, φρέσκο χυμό ή καφέ.

Διαβάστε επίσης:

Ποια σνακ θα σου κόψουν την όρεξη

Αυτές είναι οι 5 τροφές που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε την όρεξή σας