ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σνακ: 5 γευστικές ιδέες χωρίς περιττές θερμίδες

Μικρές δόσεις ενέργειας χρειαζόμαστε ώστε να καταπολεμήσουμε το αίσθημα της πείνας μέσα στην ημέρα και πάντα βέβαια στο πλαίσιο μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής.

Σνακ: 5 γευστικές ιδέες χωρίς περιττές θερμίδες

Μικρές δόσεις ενέργειας χρειαζόμαστε ώστε να καταπολεμήσουμε το αίσθημα της πείναςμέσα στην ημέρα και πάντα βέβαια στο πλαίσιο μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής.

Σας δίνουμε 5πρωτότυπες ιδέες για υγιεινά σνακ που μας χορταίνουν και παρέχουν στονοργανισμό πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, χωρίς περιττές θερμίδες.

- Κρακεράκια με πάστα ελιάς

Θα χρειαστούμε 8ελιές Καλαμών, 1 κουταλάκι φρέσκο χυμό λεμονιού, ½ κουταλάκι τριμμένη κάπαρη, ½κουταλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι. Χτυπάμε όλα τα υλικά στομπλέντερ και απλώνουμε την πάστα ελιάς σε 2 κρακεράκια ολικής άλεσης.

- Τορτίγια με γκουακαμόλε

Αναμειγνύουμε 1/3αβοκάντο με 2 κουταλιές της σούπας τομάτα (σε κύβους), 1 κουταλιά της σούπαςκομμένο κρεμμύδι, 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λάιμ, λίγο τριμμένο σκόρδοκαι χοντρό αλάτι. Συνδυάζουμε τη σος με 10 πατατάκια τορτίγια από μαύρα φασόλια(εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών).

- Γεμιστά ασπράδια αυγού με γιαούρτι

Βράζουμε ένα αυγόκαι το κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τον κρόκο και τον χτυπάμε με 1 κουταλιά της σούπαςγιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, ½ κουταλιά μουστάρδα και λίγο αλάτι. Βάζουμε τομείγμα στο ασπράδι του αυγού και προσθέτουμε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.

- Πίτα τορτίγια με τόνο

Θα χρειαστούμε ½ κονσέρβατόνο, ½ αγγούρι, 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά έξτρα παρθένοελαιόλαδο, ½ κουταλιά τριμμένη κάπαρη και λίγο πιπέρι. Κόβουμε καιαναμειγνύουμε τα υλικά μας και τα σερβίρουμε σε πίτα τορτίγια ολικής άλεσης.

- Τυρί cottage με μέλι

Χτυπάμε 5κουταλιές τυρί cottage με 1κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και 1 κουταλάκι μέλι. Προσθέτουμε από πάνω ακόμη½ κουταλάκι μέλι.