ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κρασί, χορός, υγιεινή διατροφή για αποφυγή της άνοιας

Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί την ημέρα, πράσινο τσάι, λίγοςμ χορός, διατροφή εμπλουτισμένη με βιταμίνες Β6 και Ε, και κυρίως θετική διάθεση στην καθημερινότητά μας, αποτελούν τα μυστικά για να μακροημερεύσουμε χωρίς άνοια.
Κρασί, χορός, υγιεινή διατροφή για αποφυγή της άνοιας

Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί την ημέρα, πράσινο τσάι, λίγοςχορός, διατροφή εμπλουτισμένη με βιταμίνες Β6 και Ε, και κυρίως θετική διάθεσηστην καθημερινότητά μας, αποτελούν τα μυστικά για να μακροημερεύσουμε χωρίςάνοια.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες από τη Σκοτία,οι οποίοι έπειτα από μελέτη έφτιαξαν μια λίστα με τα στοιχεία εκείνα που βοηθούντον άνθρωπο να προστατεύσει τον εγκέφαλό του.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν στηνέκθεσή τους, οι κανόνες αυτοί βοηθούν και όσους έχουν ήδη εμφανίσει άνοια, αφούμπορούν να κρατήσουν τα συμπτώματα σε ελεγχόμενα επίπεδα.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε απόερευνητές του Πανεπιστημίου Στέρλινγκ, οι οποίοι αναφέρουν ότι απλές αλλαγές,όπως η κατανάλωση πράσινου τσαγιού, η τακτική σωματική δραστηριότητα και μιαδιατροφή πλούσια σε ιχθυέλαια μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας ακόμη καικατά 50%.

Σημαντική προστασία προσφέρουνεπίσης οι βιταμίνες Β6 και Ε, καθώς και το κόκκινο κρασί – αρκεί να μην ξεπερνάτο ένα ποτήρι τη μέρα.

Αναφορικά με τη σωματικήδραστηριότητα, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι εκτός από την τακτική γυμναστική, πολύευεργετικός είναι και ο χορός, ο οποίος είναι ιδανικός για άτομα οποιασδήποτεηλικίας.

Από τη λίστα των επιστημόνων δενθα μπορούσαν να λείπουν και παράγοντες που επιδρούν θετικά στην ψυχολογία, όπωςη μείωση του άγχους και της ανασφάλειας για την καθημερινότητα και το τιεπιφυλάσσει το μέλλον, αλλά και η ικανότητα να απολαμβάνει κανείς όσα έχει νατου δώσει ένα καλό περιβάλλον, που τον ξεκουράζει και τον εμπνέει.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια JuneAndrews, όλα αυτά μπορεί να τα κάνει οποιοσδήποτε χωρίς να χρειάζεται νακαταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια. «Το μήνυμα για όσους δεν θέλουν να φτάσουν στηδιάγνωση είναι να ζουν με όσο το δυνατόν πιο θετική διάθεση», είπε στη DailyExpress, τονίζοντας ότι ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής ευθύνεται για τη μεγάληαύξηση των περιστατικών άνοιας σε ολόκληρο τον κόσμο.