ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διατροφικές συμβουλές από το βαρύτερο Πρόεδρο των ΗΠΑ!

Ο Πρόεδρος William Howard Taft έχει την «τιμή» να είναι γνωστός ως ο πιοπαχύς Πρόεδρος των ΗΠΑ, με βάρος πάνω από 150 κιλά κατά την περίοδο της θητείαςτου.

Διατροφικές συμβουλές από το βαρύτερο Πρόεδρο των ΗΠΑ!

Ο Πρόεδρος William Howard Taft έχει την «τιμή» να είναι γνωστός ως ο πιοπαχύς Πρόεδρος των ΗΠΑ, με βάρος πάνω από 150 κιλά κατά την περίοδο της θητείαςτου. Φοβόταν όμως ότι το βάρος του θα επηρεάσει την υγεία του κι έτσι τοΔεκέμβριο του 1905 ζήτησε από το γιατρό και διατροφολόγο Nathaniel E.Yorke-Davies μερικές διατροφικές συμβουλές.

Ο Taft είχε αρχίσει να αντιμετωπίζεικάποια αρχικά συμπτώματα λόγω του βάρους του, όπως δύσπνοια και αϋπνία, όμως τοβασικό κίνητρό του ήταν η πεποίθηση ότι «κανένας πραγματικός κύριος δε ζυγίζειπάνω από 150 κιλά». Ο Taft και ο Yorke-Davies αντάλλασσαν λεπτομερείς επιστολές για περισσότερο από10 χρόνια.

Η καθηγήτρια DeborahLevine, από το Τμήμα Πολιτικής και Μάνατζμεντ Υγείας του Κολλεγίου Providence,μελέτησε τις επιστολές προκειμένου να διαπιστώσει πώς εξελίχθηκαν οι διαιτητικέςτάσεις με την πάροδο του χρόνου.

Προς έκπληξή της,όπως αναφέρει το επιστημονικό έντυπο Annalsof Internal Medicine, πολλές συμβουλές έχουν παραμείνει αναλλοίωτες από τηνεποχή του Taft.

Ζεστό νερό μελεμόνι, τσάι και καφές χωρίς ζάχαρη, ψητό κρέας, λαχανικά κ.α. ήταν μερικά από αυτάπου είχε συστήσει ο διατροφολόγος του Προέδρου. Με τη βοήθεια του Yorke-Davies,ο Taft κατάφερε να χάσεισυνολικά 30 κιλά.

Οι συμβουλές που ακολούθησε ο Taft ήταννα θέτει ρεαλιστικούς στόχους, να τρώει καλό πρωινό και να γυμνάζεται, πράγματαπου οι διατροφολόγοι συνιστούν μέχρι και σήμερα.