ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σωστή διατροφή από την παιδική και εφηβική ηλικία

Μεστόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την πρόληψη καιτην αντιμετώπιση του αυξημένου βάρους σώματος κατά την παιδική και εφηβικήηλικία, η Α΄ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού ΚαποδιστριακούΠανεπιστημίου Αθηνών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιείτην Πέμπτη 24 Οκτωβρίου  ενημερωτικήεκδήλωση για την Παιδική Παχυσαρκία στο Πολεμικό Μουσείο (5.30 - 8.30)
Σωστή διατροφή από την παιδική και εφηβική ηλικία

Μεστόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την πρόληψη καιτην αντιμετώπιση του αυξημένου βάρους σώματος κατά την παιδική και εφηβικήηλικία, η Α΄ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού ΚαποδιστριακούΠανεπιστημίου Αθηνών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιείτην Πέμπτη 24 Οκτωβρίου ενημερωτικήεκδήλωση για την Παιδική Παχυσαρκία στο Πολεμικό Μουσείο (5.30 - 8.30)

Στηνκατεύθυνση αυτή ήδη η Α΄ ΠαιδιατρικήΚλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υλοποιείτο πρόγραμμα: ‘Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης τηςΥπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία’, με σύνθημα ‘ΧάνωΒάρος – Κερδίζω Ζωή’, το οποίοχρηματοδοτείται από τα ΕΣΠΑ (MIS370545).

ΤοΠρόγραμμα υλοποιείται από το Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτητης Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής, το οποίο αποτελεί Κέντρο Πρόληψης καιΑντιμετώπισης της Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία στην Ελλάδα.Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου είναι η κ. Ευαγγελία Χαρμανδάρη, ΑναπληρώτριαΚαθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής τουΠανεπιστημίου Αθηνών.

Σταπλαίσια του Προγράμματος και προκειμένου να αξιολογηθούν οι προτεινόμενεςπαρεμβάσεις, αναπτύχθηκε το Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος, τοοποίο λειτουργεί καθημερινά στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτητης Α’Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑγίαΣοφία» (Κεντρικό Κτίριο, 6ος Όροφος, τηλ. 213 2013 666). Το ΙατρείοΑντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος είναι στελεχωμένο με Ιατρικό προσωπικό,Διατροφολόγο, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Παιδοψυχολόγο. Τα παιδιά και οιέφηβοι που παρακολουθούνται στο Ιατρείο αξιολογούνται κλινικά και εργαστηριακάανά τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς οικονομική επιβάρυνση.