ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καφές και κακάο: Κι όμως προστατεύουν από τον καρκίνο!

Αγαπημένες καθημερινες συνήθειες, ο καφές για τους μεγάλους, το κακάο για τους μικρούς. Πολλές είναι οι μελέτες που υποστηρίζουν την ευεργετική δράση του καφέ και του κακάο
Καφές και κακάο: Κι όμως προστατεύουν από τον καρκίνο!

Αγαπημένεςκαθημερινες συνήθειες, ο καφές για τους μεγάλους, το κακάο για τους μικρούς. Πολλέςείναι οι μελέτες που υποστηρίζουν την ευεργετική δράση του καφέ και του κακάο,ενώ πληθαίνουν και οι μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι ο καφές και το κακάο έχουνακι αντικαρκινικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με τοΣύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών Αθηνών:

--Oι ευεργετικές επιδράσεις του καφέ στην υγεία οφείλονταιστο υψηλό αντιοξειδωτικό του περιεχόμενο. Μετα-ανάλυση προοπτικώνερευνών ανέδειξε ότι συγκριτικά με αυτούς που δεν κατανάλωναν καθόλου ή σπάνιακαφέ, εκείνοι που κατανάλωναν τακτικά, είχαν 21% μικρότερη πιθανότητα ναεμφανίσουν καρκίνο του προστάτη και 3% μικρότερη πιθανότητα ναεμφανίσουν οποιασδηποτε μορφής καρκίνο.

--Πλήθος επιστημονικών μελετών δείχνουν ότι το κακάο έχει ευεργετικέςιδιότητες στην υγεία του ανθρώπου. Αυτό οφείλεται στα υψηλά επίπεδαφλαβονοειδών που περιέχει, συστατικά που ερευνώνται για την πρόληψη καιθεραπεία ασθενειών, όπως ο καρκίνος, αφού έχουν αντιοξειδωτική δράση,παρεμποδίζοντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύονταςέτσι από την εμφάνιση του καρκίνου.