ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πέντε ληγμένες τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε

Σε πολλές περιπτώσεις, οι ενδείξεις στα τρόφιμα για την ημερομηνία λήξης ή την ημερομηνία προτεινόμενης κατανάλωσης αφορούν στη γεύση και όχι στην ασφάλεια.

Πέντε ληγμένες τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε

Σε πολλές περιπτώσεις, οιενδείξεις στα τρόφιμα για την ημερομηνία λήξης ή την ημερομηνία προτεινόμενηςκατανάλωσης αφορούν στη γεύση και όχι στην ασφάλεια.


Η Ντάνα Γκάντερς από τοΣυμβούλιο Προστασίας Φυσικών Πόρων (NRDC) εξέδωσε πρόσφατα επίσημη έκθεση στηνοποία δηλώνει ότι πολλές από τις τροφές που πετάμε μπορούν να καταναλωθούνάφοβα.


Δείτε ποιες είναι οιτροφές που παραμένουν ασφαλείς ακόμη και μετά την ημερομηνία λήξης.


Πατατάκια: Η Γκάντερςυποστηρίζει ότι τα πατατάκια από τορτίγια διατηρούνται ποιοτικά ακόμη και έναμήνα μετά την ημερομηνία λήξης, αν και μπορεί να μην είναι τόσο τραγανά καιγευστικά. Η αποθήκευση σε κλειστό ντουλάπι αυξάνει το χρόνο ζωής του προϊόντος,καθώς διατηρεί μακριά την υγρασία.


Σοκολάτα: Η λευκήεπικάλυψη μετά την ημερομηνία λήξης οφείλεται στην έκθεση του προϊόντος στοναέρα. Πρόκειται απλώς για τα κρυσταλλικά οξέα που έχουν λιώσει και έχουν ανέβειστην επιφάνεια.


Αυγά: Πολλοί ανησυχούν γιατην ποιότητα του αυγού και επιλέγουν να το πετάξουν πολύ νωρίς. Η Γκάντερςδηλώνει πως τα αυγά αντέχουν από 3 έως πέντε εβδομάδες, εάν διατηρούνται σεθερμοκρασία κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου.


Γάλα : Η μυρωδιά και η κακή γεύση είναι τα σημάδια που θα μας δείξουν ότιτο γάλα έχει χαλάσει. Για να το διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, δενπρέπει να το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς τα μικρόβια του αέρακαταστρέφουν τη σύσταση του γάλακτος. Η καλύτερη θερμοκρασία συντήρησης για τογάλα είναι οι 2 βαθμοί Κελσίου.